Μοιράστηκαν ημίχρονα και βαθμούς... (vid)

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του «Τερφ Μουρ» ανάμεσα στην Μπέρνλι και την Τότεναμ για την 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και άνοιξαν το σκορ με τον Γουντ (13’), «απάντησαν» στο δικό τους… δεύτερο ημίχρονο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άλι (50’) οι φιλοξενούμενοι.



Μοιράστηκαν ημίχρονα και βαθμούς... (vid)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η 100η συνάντηση των δύο ομάδων στα αγγλικά πρωταθλήματα, με την Μπέρνλι να παραμένει αήττητη για έβδομο συνεχόμενο ματς (Ν4-Ι3) και την Τότεναμ να απέχει από τα «τρίποντα» στα τελευταία τρία (Η2- Ι1).

Στα της βαθμολογίας, οι «spurs» βρίσκονται στην 8η θέση με 41 βαθμούς και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το εντός έδρας στραβοπάτημα της Γουλβς (5η-43β.) με την Μπράιτον (0-0). Η Μπέρνλι βρίσκεται στην 10η θέση με συγκομιδή 39 βαθμών.

Το ματς

Οι «clarets» ευτύχησαν να βρουν δίχτυα μετά από 13 λεπτά παιχνιδιού! Ο Τζέι Ροντρίγκεζ επιχείρησε σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Γιορίς αλλά ο Γουντ βρέθηκε στην  πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Η Τότεναμ δεν «έβγαλε» κάποια αξιοσημείωτη φάση μέχρι την ανάπαυλα, τη στιγμή που οι παίκτες του Ντάις προκαλούσαν αναταράξεις στην αντίπαλη άμυνα κάθε φορά που «σηκώνουν» την μπάλα, είτε στη ροή του παιχνιδιού είτε από στημένες φάσεις.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μουρίνιο… ανακάτεψε την τράπουλα και αντικατέστησε τους Σκιπ-Ντομεπλέ με τους Λούκας-Λο Σέλσο. Αποτέλεσμα της διπλής αλλαγής ήταν η επιθετική μεταμόρφωση της Τότεναμ, η οποία βρήκε άμεσα το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Μι ανέτρεψε εντός περιοχής τον Λαμέλα στο 49ο λεπτό, ο Άλι ανέλαβε την εκτέλεση και έφτασε τα 50 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ με τους Λοδρέζους, «γράφοντας» το 1-1 στο 50’. Η Τότεναμ κατάφερε να απειλήσει με 3-4 αντεπιθέσεις που ολοκληρώθηκαν με λανθασμένες επιλογές ενώ στο 84ο λεπτό ο Γιορίς έσωσε την ομάδα του από την τρίτη διαδοχική ήττα, αποσοβώντας το κοντινό πλασέ του νεοεισελθόντα Βύντρα.

 

Οι συνθέσεις

Μπέρνλι (4-4-2): Πόουπ- Ταρκόφσκι, Μι, Μπάρντλεϊ, Τέιλορ- Κορκ, Γουέστγουντ, Χέντρικ (89’ Λένον), ΜακΝίλ- Ροντρίγκεζ (68’ Βύντρα), Γουντ

Τότεναμ (4-3-3): Γιορίς- Σάντσεζ, Τανγκανγκά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν- Ντάιερ, Σκιπ (46’ Λούκας), Ντομπελέ (46’ Λο Σέλσο)- Μπέργκβαϊν, Λαμέλα (78’ Οριέ), Άλι

Σκόρερς

13’ Γουντ, 50’ Άλι (πεν.)

Διαιτητής

Τζον Μος

Γήπεδο

Τερφ Μουρ

Γιάννης Τζιουμακλής