Η Λίβερπουλ επέστρεψε και… μετρά αντίστροφα! (vid)

Η κακή παρένθεση έκλεισε! Η Λίβερπουλ νίκησε, με ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο, την Μπόρνμουθ με σκορ 2-1 και θέλει ακόμα τρεις νίκες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ!  



Η Λίβερπουλ επέστρεψε και… μετρά αντίστροφα! (vid)

Οι ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ, αν και… μουδιασμένοι από τις τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, βρήκαν το ψυχικό σθένος και έφεραν τούμπα το ματς με τους «cherries»!

Παρά το γκολ του Γουίλσον στο 9’, οι «κόκκινοι» κατάφεραν γρήγορα να επαναφέρουν την τάξη, αφού στο 25’ ισοφάρισαν με τον Σαλάχ, ενώ στο 33’ πήραν το προβάδισμα με τον Μανέ! Μάλιστα ο Σενεγαλέζος λίγο έλειψε να σημειώσει και άλλο γκολ, όμως το εντυπωσιακό του σουτ στο 75’ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αποστολή εξετελέσθη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι απέχουν πλέον 3 νίκες για την κατάκτηση του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ…

Το ματς:

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Η ψυχρολουσία και ο εκνευρισμός από το γκολ του Γουίλσον στο 9’ ξεχάστηκε μεμιάς μόλις ο Σαλάχ έφερε το ματς στα ίσα και ο Μανέ… επανέφερε την τάξη!

Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με ένα γκολ που προκάλεσε αντιδράσεις (οι γηπεδούχοι θεωρούν ότι έγινε φάουλ πάνω στον Γκόμες) και υποχρέωσε το VAR να πάρει θέση. Στην εξέδρα υπήρχε προβληματισμός, αγωνία και μουρμούρες- δεν είναι λίγες δα οι τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία ματς.

Ευτυχώς, όμως, για το κοινό του Άνφλιντ, ο Σαλάχ ολοκλήρωσε επιτυχώς την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 25’, ενώ λίγο πιο μετά – στο 33’ – ο Μανέ «νίκησε» τον αντίπαλο πορτιέρο έπειτα από καταπληκτική μεταβίβαση του Φαν Ντάικ! Η Μπόρνμουθ δεν σταμάτησε, ωστόσο, να πιέζει και να προσπαθεί, όμως καμία από τις προσπάθειές της δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ είχε απλώς να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα και να κάνει συντήρηση δυνάμεων, μια και μην ξεχνάμε ότι η ρεβάνς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης πλησιάζει!

Από τη μεριά τους οι «cherries» ήξεραν ότι δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Πίεσαν, άνοιξαν τις γραμμές τους και επιχείρησαν να… πιάσουν στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα. Η αλήθεια είναι πως με τη δίψα που έδειχναν, κανείς από τους «κόκκινους» δεν μπορούσε να αισθανθεί ηρεμία και για αυτό έριξαν λίγο περισσότερο – από το συνηθισμένο – βάρος στην αμυντική λειτουργεία.

Τα πόδια άργησαν να βαραίνουν και για τις δύο πλευρές, όμως αμφότερες οι ομάδες συνέχιζαν την προσπάθειά τους. Στο 75’ καταγράφηκε η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης, όταν το σουτ του Μανέ «βρήκε» στο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Αντριάν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (83’ Λαλάνα), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (90+3' Οριγκί)

Μπόρνμουθ: Ράμσντεϊλ, Στέισι, Σ. Κουκ (19’ Σίμπσον), Ακέ, Σμιθ, Λ. Κουκ, Λέρμα (81’ Γκόσλινγκ), Μπίλινγκ, Φρέιζερ, Στάνισλας (71’ Σολάνκε), Κ. Γουίλσον