Θα είναι ο Πίκφορντ ο βασικός τερματοφύλακας της Αγγλίας;

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ υπέπεσε σε γκάφα στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουναίτεντ με αποτέλεσμα αυτό να ευνοήσει τους «κόκκινους διαβόλους» να ισοφαρίσουν στο τελικό 1-1 στο «Γκούντισον Παρκ». Από το 2018 έως σήμερα είναι ο Άγγλος τερματοφύλακας με τα περισσότερα λάθη που οδήγησαν σε γκολ. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη θέση του στην εθνική Αγγλίας ενόψει Euro 2020;   



Θα είναι ο Πίκφορντ ο βασικός τερματοφύλακας της Αγγλίας;

Οι ασταθείς εμφανίσεις του Πίκφορντ επισκιάζουν τις πολύ καλές επεμβάσεις του και δημιουργούν ένα τεράστιο ερωτηματικό, για το αν μπορεί να υπερασπιστεί τα γκολπόστ της εθνικής Αγγλίας.

Από τον Αύγουστο του 2018 τα λάθη του 25χρονου τερματοφύλακα, που οδήγησαν σε γκολ, ανέρχονται στα επτά. Συγκάτοικοι του στη κορυφή της λίστας είναι οι: Νταβίντ ντε Χέα, Μάρτιν Ντουμπράφκα και Μπέρντ.

Στην αντίπερα όχθη από τον Αύγουστο του 2017, οι Άγγλοι τερματοφύλακες που είχαν θετικό πρόσημο στα γκολ που εμπόδισαν είναι μόλις τρεις:

Πρώτος ο Νικ Πόουπ με 6.45 γκολ ανά αγώνα,

Πολύ κοντά του ο Ντιν Χέντερσον με 6.43,

Ενώ ακολουθεί ο Τζακ Μπάτλαντ με 2.42.

Από εκεί και κάτω ξεκινάει το αρνητικό πρόσημο, με τον Άαρον Ραμσντάλ με -0.41 γκολ ανά αγώνα, ενώ επόμενος είναι ο Τζόρνταν Πίκφορντ με -4.81 και κλείνει την πεντάδα ο Φράσερ Φόστερ με -6.43. Όλοι όσοι αναφέρονται στη λίστα έχουν μίνιμουμ 20 εμφανίσεις.

Επίσης πρωταγωνιστεί σε ακόμα μια «μαύρη» λίστα, αυτή με τα λάθη που οδηγούν σε σουτ.

Εκεί πρώτο θα βρούμε τον Φράσερ Φόστερ με 0.19

Δεύτερος ο Τζο Χαρτ με 0.18 και

Τρίτος με 0.17 ο Τζόρνταν Πίκφορντ.

Σίγουρα αυτά που βλέπει ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ δε θα του αρέσουν καθόλου, όμως ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, μήπως πρέπει να λάβει υπόψιν του τα εξαιρετικά νούμερα των νεαρών Πόουπ και Χέντερσον; Μήπως δε πρέπει να θεωρείται ο Πίκφορντ ως βασικός;

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, έχει λίγους μήνες ακόμα μπροστά του, ώστε να αποδείξει πως αξίζει τη φανέλα του βασικού κάτω από τα δοκάρια των «Λιονταριών».

Μάρκος Βούρβαχης