Γκουαρδιόλα: Ο βασιλιάς του «Γουέμπλεϊ»!

Πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή του στη θητεία του στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι και συνέχισε την τρομερή επίδοση που έχει στο «στολίδι» του Λονδίνου. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πάρει πλέον τον τίτλο του... βασιλιά του «Γουέμπλεϊ»!  



Γκουαρδιόλα: Ο βασιλιάς του «Γουέμπλεϊ»!

Ο Καταλανός προπονητής κατέκτησε τον 29ο (αν και για εκείνον ήταν ο 30ος και θα εξηγήσουμε γιατί στη συνέχεια του κειμένου) τίτλο του από την ημέρα που αποφάσισε να γίνει προπονητής, με το 2-1 επί της Άστον Βίλα στον φετινό τελικό του Carabao Cup το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο «Γουέμπλεϊ».

Οι «πολίτες» που φυσικά δεν ελπίζουν σε τίποτα σε ό,τι αφορά στην Πρέμιερ Λιγκ με την απόσταση που έχει χτίσει η Λίβερπουλ, θέλουν τουλάχιστον να συνεχίσουν σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις, έχοντας βρεθεί στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας και έχοντας τρομερό αβαντάζ πρόκρισης εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη στιγμή στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε ακόμα έναν τελικό στο «Γουέμπλεϊ» κατάφερε να κυριαρχήσει και να έχει πλέον το απόλυτο στα παιχνίδια που έχουν κρίνει τίτλο στο υπερσύγχρονο γήπεδο της αγγλικής πρωτεύουσας.

Έχει κατακτήσει και τους 7 τελικούς τους οποίους έχει παίξει στο «Γουέμπλεϊ» (τρία Λιγκ Καπ, δυο Κύπελλα, δυο Community Shields), έχει φτάσει σε ποσοστό 91,7% την επιτυχημένη παρουσία του στο «στολίδι» του Λονδίνου και η μοναδική φορά που είχε ηττηθεί ήταν στα ημιτελικά του FA Cup από την Άρσεναλ στην παράταση, τον Απρίλη του 2017.

Μάλιστα, έχει βρεθεί εκεί και σε δύο ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Τότεναμ και συνολικά έχει καταγράψει 11 νίκες σε 12 ματς απέναντι σε εννέα διαφορετικούς αντιπάλους (Σαμπντόρια, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Μπράιτον, Γουότφορντ, Λίβερπουλ και Άστον Βίλα) με απολογισμό 24 γκολ υπέρ και 6 κατά.

Όσο για τον αριθμό των τίτλων του, μπορεί για τους ... πολλούς να είναι 29, ωστόσο, εκείνος δεν ξεχνάει πως είχε ξεκινήσει από τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα και είχε καταφέρει να την αναγεννήσει κατακτώντας το πρωτάθλημα στην τρίτη κατηγορία ώστε να πάρει και το... εισιτήριο για το ανδρικό τμήμα. Σύνολο τίτλων: 30...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης