Μικρά-μικρά από τον τελικό του Carabao Cup

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Carabao Cup για τρίτη διαδοχική σεζόν και συνεχίζει τη συλλογή τίτλων που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χθεσινή βραδιά…



Μικρά-μικρά από τον τελικό του Carabao Cup

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν τελικά η νικήτρια στον 60ο τελικό του θεσμού επικρατώντας των «χωριατών» με σκορ 2-1 στο «Wembley». Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη διοργάνωση άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με τη Βίλα να μετρά τρεις νίκες και τη Σίτι μία.

Για τον Καταλανό τεχνικό αυτός ήταν ο 25ος τελικός της προπονητικής του καριέρας, με τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι να φτάνει τις 21 νίκες. Έχει κερδίσει το σύνολο των 6 τελικών που έχει δώσει καθοδηγώντας τους «citizens» (σ.σ. 2 Community Shields, 1 FA Cup, 3 Carabao Cups).

Περισσότερες κατακτήσεις League Cup από τον 49χρονο κόουτς έχουν καταγράψει στο παρελθόν μόνο οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Μπράιαν Κλαφ και Ζοσέ Μουρίνιο. Όλοι τους από τέσσερις.

Ο Σέρχιο Αγουέρο άνοιξε χθες το σκορ στο 20ο λεπτό και μετρά πλέον 10 γκολ στις τελευταίες έξι φορές που έχει ξεκινήσει ως βασικός σε αναμέτρηση απέναντι στην Άστον Βίλα. Με τον Αργεντινό επιθετικό η Σίτι έχει παίξει στο Wembley 10 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και ο ίδιος έχει αναμειχθεί σε 8 τέρματα της ομάδας στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο Φιλ Φόντεν μπορεί να μην πραγματοποιεί «γεμάτη» σεζόν όσον αφορά το χρόνο συμμετοχής του με τη Σίτι αλλά έχει καταφέρει να εμπλακεί σε 9 γκολ (σ.σ. 2 γκολ – 7 ασίστ) στις 10 φορές που έχει ξεκινήσει ως βασικός. Χθες ήταν αυτός που «σέρβιρε» το 1-0 στον Αγουέρο.

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε λοιπόν για τρίτη σερί χρονιά στην κατάκτηση της διοργάνωσης, κάτι που έχει καταφέρει στο παρελθόν μόνο η Λίβερπουλ, η οποία κυριαρχούσε στη διοργάνωση επί μια τετραετία (1981-84).

 

 

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Ο Σαματά πέτυχε τον μοναδικό γκολ της Άστον Βίλα στο ματς, μειώνοντας το σκορ στο 41ο λεπτό σε 2-1. Ο επιθετικός από την Τανζανία έγινε μόλις ο 5ος Αφρικανός που σκοράρει σε τελικό της διοργάνωσης μετά τους Ντιντιέ Ντρογκμπά (4), Τζόσεφ-Ντιζάιρ Τζομπ, Ομπαφέμι Μάρτινς και Γιάγια Τουρέ.

Οι ηττημένοι της συνάντησης συμμετείχαν για ένατη φορά σε τελικό League Cup. Μόνο η Λίβερπουλ μετρά περισσότερες συμμετοχές (12). Οι «χωριάτες» έχουν κερδίσει το τρόπαιο 5 φορές και η τελευταία καταγράφηκε το 1996 απέναντι στη Λιντς Γιουνάιτεντ (3-0).

Μόνο η Άρσεναλ (6) μετρά περισσότερους χαμένους τελικούς στο θεσμό από την Άστον Βίλα, η οποία έφτασε τους 4, όσους δηλαδή και οι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ.

 

 

Γιάννης Τζιουμακλής