Πρόβα για την συνέχεια

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 της Άστον Βίλα στον τελικό του Λιγκ Καπ και έκανε μια καλή... πρόβα για την συνέχεια η οποία περιλαμβάνει το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Αγγλίας. Στο πρώτο ημίχρονο όλα τα γκολ, με τους «χωρτιάτες» να μένουν με την ελπίδα έχοντας νωρίτερα μειώσει το σκορ.



Πρόβα για την συνέχεια

Δύο στα δύο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Αγγλία, μιας και μετά το Community Shield ήρθε και ο major τίτλος με την ευχή στο «στρατόπεδο» των «πολιτών» να είναι ο πρώτος από τους τρεις που απομένουν να διεκδικηθούν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο «Γουέμπλεϊ», με τον Σέρχιο Αγουέρο να επιβεβαιώνει στο 20’ πως η Βίλα είναι από τις αγαπημένες του... πελάτισσες, και τον Ρόδρι να δίνει σαφές προβάδισμα δέκα λεπτά αργότερα με ωραία κεφαλιά. Σηκώνει κουβέντα η φάση μιας και το γκολ προήλθε από κόρνερ που δεν θα έπρεπε να έχει δοθεί στην Σίτι. Όσον αφορά το πρώτο γκολ, ήταν μια απόλαυση, με τον Ρόδρι να είναι εκείνος που ξεκίνησε την φάση κάνοντας βαθιά μπαλιά για τον Φιλ Φόντεν, που γύρισε με το κεφάλι στον επερχόμενο Κουν.

Με το κεφάλι μπήκε και το τρίτο γκολ του αγώνα, με τον Μπουανά Σαματά να πατάει με δύναμη μέσα στην μεγάλη περιοχή του Κλαούντιο Μπράβο και με κεφαλιά «ψαράκι» να μειώνει σε 1-2. Αρνητικός πρωταγωνιστής της φάσης ήταν ο Τζον Στόουνς, που πάτησε την μπάλα και επέτρεψε την εκδήλωση αντεπίθεσης.

Στο δεύτερο μέρος η Βίλα βγήκε αποφασισμένη να πιέσει ψηλά για να ισοφαρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, ωστόσο οι παίκτες του Πεπ ξέρουν πολύ καλά πως να διαχειριστούν την κατοχή και αυτό έπραξαν. Πολλή δουλειά από τον Νταβίδ Σίλβα στον άξονα, μπήκε και Κέβιν Ντε Μπρόινε σε κάποια φάση και έκτοτε έμοιαζε πιο πιθανό το 1-3 παρά το 2-2, αλλά το σκορ έτσι κι αλλιώς δεν άλλαξε για να στέψει την πρωταθλήτρια Αγγλίας κάτοχο του Carabao Cup. Για να γίνει αυτό, ο Μπράβο γλίτωσε την ομάδα του από σίγουρη... ξενέρα, μιας και με μερικά δευτερόλεπτα να απομένουν, απέκρουσε την μπάλα και με την βοήθεια του δοκαριού την κράτησε εκτός εστίας.

Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο του Λιγκ Καπ για την Μάντσεστερ Σίτι!

Δείτε τα γκολ της συνάντησης εδώ