Μεγάλο «διπλό» η Γουλβς, ισοπαλία με έντονα παράπονα της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ»…

Έτοιμη για όλα δείχνει η Γουλβς μετά την εντυπωσιακή της επικράτηση στο Λονδίνο επί της Τότεναμ με σκορ 3-2 για την 28η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ισόπαλο με σκορ 1-1 το ματς στο «Γκούντισον Παρκ» ανάμεσα σε Έβερτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα «ζαχαρωτά» να φωνάζουν για γκολ που τους ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις λόγω οφσάιντ του Σίγκουρτσον και τον Κάρλο Αντσελότι να αποβάλλεται στη λήξη του ματς!



Μεγάλο «διπλό» η Γουλβς, ισοπαλία με έντονα παράπονα της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ»…

Οι «λύκοι» του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο βρίσκονται πλέον στην 6η θέση με συγκομιδή 42 βαθμών και απέχουν 3 βαθμούς από την τετράδα ενώ ισοβαθμούν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία «κάθεται» στην 5η θέση που μπορεί να οδηγήσει στο Champions League αν δεν ανατραπεί η τιμωρία διετούς αποκλεισμού της Μάντσεστερ Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έβδομη με 40 βαθμούς η Τότεναμ, μένει πίσω η Έβερτον που μετρά 37 βαθμούς και βρίσκεται στην 11η θέση.

Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Στο «Γκούντισον Παρκ» η Έβερτον προηγήθηκε στο 3ο λεπτό με κόντρα του Κάλβερτ-Λιούιν στην καθυστερημένη απομάκρυνση του Νταβίντ Ντε Χέα, με τον Ισπανό πορτιέρο να επέχει μαζί με τους Ντουμπράφκα και Λένο την πρώτη θέση στη λίστα των πορτιέρο με τις περισσότερες γκάφες στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ από την έναρξης της περυσινής σεζόν μέχρι σήμερα. Αυτή ήταν η έβδομη…

Δύο λεπτά αργότερα πάντως κατέγραψε εντυπωσιακή επέμβαση στο τετ-α-τετ του Κάλβερτ-Λιούιν (5’). Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Γιουνάιτεντ αφυπνίστηκε και είχε δοκάρι με τον Μάτιτς στο 7ο λεπτό ενώ κατάφερε να ισοφαρίσει με μακρινό σουτ του Μπρούνο Φερνάντες στο 31ο λεπτό, ο οποίος πραγματοποίησε συνολικά μια ηγετική απόδοση στο ματς. Το τέρμα του προήλθε επίσης από λανθασμένη εκτίμηση, αυτή του φορά του Τζόρνταν Πίκφορντ…

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα ενώ η Έβερτον είχε δοκάρι στο 57ο λεπτό με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ του Γκίλφι Σιγκουρτσον. Ανεπανάληπτη ευκαιρία να «κλέψει το ματς έχασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 90’, με τον Πίκφορντ να πραγματοποιεί διπλή επέμβαση στις προσπάθειες των Φερνάντες και Ιγκάλο!

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κάλβερτ-Λιούιν επιχείρησε σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μαγκουάιρ και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Κρις Κάβαναγκ ακύρωσε ωστόσο το τέρμα ύστερα από εξέταση της φάσης στο VAR διότι ο Γκίλφι Σίγκουρτσον που ήταν πεσμένος στο έδαφος, ήταν εκτεθειμένος και επηρέασε τη φάση, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει το οπτικό πεδίο του Ντε Χέα, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει… Έξω φρενών ο Κάρλο Αντσελότι, που εξέφρασε έντονα παράπονα στη λήξη του ματς και είδε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή!

Τότεναμ-Γουλβς 2-3

Στο Λονδίνο η Τότεναμ άνοιξε το σκορ με τον Μπέργκβαϊν στο 14’. Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Οριέ, ο Άλι δεν κατάφερε να νικήσει σε πρώτο χρόνο τον Πατρίσιο και ο Ολλανδός που παραμόνευε για το «ριμπάουντ», χρίστηκε σκόρερ με κοντινή προβολή. Η ισοφάριση ήρθε από τον Ντόχερτι στο 27ο λεπτό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Τανγκανγκά στη σέντρα του Βινάγκρε…

Το 2-1 ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Οριέ να «κόβει» μέσα στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στη απέναντι γωνία των «λύκων» με πολύ όμορφο αριστερό σουτ! Η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο βρήκε ωστόσο και πάλι την «απάντηση», αφού στο 57’ ο Ζότα σημείωσε το 2-2 ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση ενώ έφερε τούμπα το ματς με γκολάρα του Ραούλ Χιμένεζ στο 73ο λεπτό. Το μισό γκολ ανήκει ωστόσο στον Ζότα, ο οποίος διέσχισε το μισό γήπεδο με την μπάλα πριν δώσει την ασίστ στον Μεξικανό συμπαίκτη του.

Γιάννης Τζιουμακλής