Από τα ρεκόρ στην... αναζήτηση των αρνητικών στοιχείων (vid)

Το πάθημα της Λίβερπουλ στο Vicarage Road είναι τέτοιο που έχει κάνει άπαντες ν' αναζητούν τις προηγούμενες φορές που ηττήθηκε με τόσο βαρύ αποτέλεσμα, πότε άφησε τελευταία φορά βαθμούς στην Πρέμιερ και πότε έμεινε δίχως γκολ η διαφαινόμενη Πρωταθλήτρια Αγγλίας...  



Από τα ρεκόρ στην... αναζήτηση των αρνητικών στοιχείων (vid)

Η Λίβερπουλ τον τελευταίο καιρό ήταν μετριότατη. Δεν απέδιδε όπως μπορούσε. Δεν μπορούσε να παρουσιαστεί με την επιβλητική εικόνα που είχε συνηθίσει τον κόσμο της και τους αντιπάλους της.

Αυτό έκανε κάθε ομάδα που ερχόταν αντιμέτωπη μαζί της, να πιστέψει ότι θα μπορούσε να γίνει εκείνη που θα κατάφερνε να βάλει τέλος στο αήττητο σερί της και να πάρει δόξα. Το επιχείρησε η Γουέστ Χαμ, το πίστεψε, αλλά έπεσε «θύμα» του «Άνφιλντ» την περασμένη Δευτέρα.

Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν διαφορετικά τα πράγματα στην έδρα της Γουότφορντ. Παρά την «παγωμάρα» με τον σοβαρό τραυματισμό του Ζεράρ Ντεουλοφέου, ο Τρόι Ντίνεϊ – όπως αποκάλυψε λίγο αργότερα στους εκπροσώπους του Τύπου – έδωσε υπόσχεση στον Ισπανό ότι οι hornets θα έπαιρναν το ματς. Και αυτό συνέβη!

Τελικό σκορ 3-0, ο Σαρ κοντά σε χατ-τρικ για να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις η μεγάλη νίκη για το σύνολο του Νάιτζελ Πίρσον κι ένα αποτέλεσμα που έκανε... κρότο, από τη στιγμή που επρόκειτο για ήττα της πρωτοπόρου από ομάδα που όταν ξεκίνησε το μεταξύ τους ματς ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού και δίνει μάχη σωτηρίας.

Την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ ηττήθηκε με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά όπως συνέβη στο παιχνίδι με τη Γουότφορντ, το ημερολόγιο ήταν στον Οκτώβριο του 2017 και αντίπαλος των «κόκκινων» ήταν η Τότεναμ που επικράτησε με το τελικό 4-1.

Δηλαδή, η ήττα στο Vicarage Road ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος στο πρωτάθλημα τις τελευταίες 860 ημέρες!

Η 29η Φεβρουαρίου του 2020 έγινε η μέρα της πρώτης απώλειας βαθμών για το σύνολο του Kloppo στο φετινό πρωτάθλημα μετά το 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» στις 20 του Οκτώβρη του 2019.

Επιπλέον, το Σαββατιάτικο ματς ήταν το πρώτο έπειτα από 37 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, από τον Μάρτιο του 2019 κι ένα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ κόντρα στην Έβερτον, που οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν σκόραραν στην Πρέμιερ!

 

Κώστας Ζάλιαρης