Μάρκος Αλόνσο... to the rescue

Με τον Μάρκος Αλόνσο να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα δύο γκολ, η Τσέλσι γλίτωσε την ήττα στην έδρα της Μπόρνμουθ (2-2) η οποία είχε ανατρέψει το εις βάρος της σκορ από το πρώτο ημίχρονο. Άνετη με τρομερό Χάλερ η Γουέστ Χαμ, επικράτησε 3-1 της Σαουθάμπτον και βγήκε από την τελευταία τριάδα ρίχνοντας εκεί την Άστον Βίλα. Χωρίς σκορ (0-0) Νιούκαστλ και Μπέρνλι.



Μάρκος Αλόνσο... to the rescue

Το απόγευμα ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος έβαλε στην αρχική ενδεκάδα τον Ολιβιέ Ζιρού, με τον Γάλλο να είναι αυτός που στην ουσία οδήγησε στο πρώτο γκολ του Αλόνσο μιας και η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι πριν καταλήξει στον Ισπανό. Το γκολ του 33’ ήταν μια επιβεβαίωση για τα καλά πατήματα των «μπλε», που στην αρχή είχαν πιαστεί στον ύπνο με τους γηπεδούχους να δημιουργούν μερικές ευκαιρίες.

Δεν πήρε πολύ στα «κεράσια» να ανατρέψουν την κατάσταση στις αρχές του δευτέρου μέρους, με του παίκτες του Έντι Χάου να βγαίνουν ξανά ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε τρία λεπτά (54’-57’) να πετυχαίνουν το 2-1. Λέρμα και Κινγκ τα γκολ για την Μπέρνλι, που από εκείνο το σημείο έδωσε βάση στην άμυνα και επέτρεψε στην Τσέλσι να πιέσει για την ισοφάριση. Πάλι στο σωστό σημείο ο εξαιρετικός μπακ που μέχρι πρόσφατα δεν έπαιρνε παιχνίδια, σκοράροντας ξανά από ριμπάουντ -τούτη τη φορά σε σουτ που είχε επιχειρήσει ο Πέδρο.

Η ισοπαλία επέτρεψε στους Λονδρέζους να παραμείνουν στην τετράδα, αλλά μόλις με έναν βαθμό περισσότερο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει και ένα ματς λιγότερο. Η Μπίρνμπουθ έχει δύο περισσότερους από την τελευταία τριάδα, αλλά Άστον Βίλα και Γουότφορντ χρωστάνε ένα ματς (η δεύτερη παίζει σήμερα με την Λίβερπουλ, εντός έδρας).

Μιλώντας για την Βίλα, τα «σφυριά» θα μπουν στον αγώνα από την τους από την 18η θέση μιας και η Γουέστ Χαμ συνέτριψε την Σαουθάμπτον. Η ισοφάριση του Ομπαφέμι σε μια ωραία κόντρα επίθεση στο 1/3 του αγώνα δεν ήταν αρκετή για τους «Αγίους», με τον Χάλερ να κόβει και να ράβει για τους γηπεδούχους, επαναφέροντας την τάξη λίγο πριν βγει το ημίχρονο και έχοντας συμμετοχή και στο γκολ του Μιχαίλ Αντόνιο στο 54’ με το οποίο κρίθηκε οριστικά ο αγώνας.

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η δυνατή αναμέτρηση ανάμεσα σε Νιούκαστλ και Μπέρνλι, με το τελικό 0-0 να αδικεί τις δύο πλευρές, που διεκδίκησαν τις ευκαιρίες τους και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει από ένα τέρμα έκαστη. Ψιλοβολικός για αμφότερες ο βαθμός, έτσι κι αλλιώς.

Υπενθυμίζεται πως το Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την ίδια ώρα με τις παραπάνω αναμετρήσεις (17:00) αλλά δεν έλαβε χώρα διότι οι «χωριάτες» αντιμετωπίζουν αύριο (1/3) στο Γουέμπλεϊ την Μάντσεστερ Σίτι για τον τελικό του EFL Cup (18:30).