Ο... εφιάλτης της Γουέστ Χαμ

Η ομάδα από τον Λονδίνο μετά από 27 παιχνίδια για την φετινή Premier League βλέπει τον κίνδυνο του υποβιβασμού πιο ορατό από ποτέ. Την ίδια ώρα, οι οπαδοί διαδηλώνουν και αντιδρούν στον τρόπο διαχείρισης των διοικούντων τον σύλλογο...  



Ο... εφιάλτης της Γουέστ Χαμ

Δεν είναι μυστικό πως τα τελευταία χρόνια μετά την μετακίνηση της στο London Stadium η διοίκηση της Γουέστ Χαμ θέλησε να αλλάξει πολιτική στον σύλλογο. Εγκατέλειψε ένα άκρως ποδοσφαιρικό γήπεδο, μια έδρα "κλουβί" όπως ήταν το Boleyn Ground προκειμένου στους εντός έδρας αγώνες να κάνουν την εμφάνιση τους περισσότεροι φίλαθλοι.

Πέρα από την... αλλαγή σελίδας, τα "σφυριά" άλλαξαν και την φιλοσοφία τους στις μεταγραφές. Πλέον είναι μια ομάδα που διαθέτει υπέρογκα ποσά προκειμένου να πείσει έναν ποδοσφαιριστή να φορέσει την φανέλα του συλλόγου.

Eνδεικτικό είναι πως στο φετινό μεταγραφικό παζάρι αποκτήθηκαν οι Σεμπάστιαν Αλέρ (40 εκατομμύρια από την Αϊντραχτ) και Πάμπλο Φορναλς (με 28 εκατομμύρια από την Βιγιαρεάλ).

Επίσης τον Γενάρη κάτοικος Λονδίνου έγινε και ο Τόμας Σούσεκ από την Σλάβια Πράγας με μόλις 4.5 εκατομμύρια. Μαζί με ποδοσφαιριστές όπως ο Λούκας Φαμπιανσκι, Άνγκελο Ογκμπόνα, Πάμπλο Ζαμπαλέτα, Μαρκ Νόμπλ, Φελίπε Άντερσον, Άντρι Γιαρμολένκο και Ρόμπερτ Σνοντγκρας το ροστερ του συλλόγου αποτελεί ένα από τα ακριβότερα και συνάμα πιο ποιοτικά στην κατηγορία.

Παρόλα αυτά η πορεία των "σφυριών" μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες τόσο των φιλάθλων του συλλόγου, όσο και των "ουδέτερων" που παρακολουθούν την Premier League.

Σε 27 αγώνες πρωταθλήματος η ομάδα του Μόγες (ανέλαβε μετά την απομάκρυνση του Πελεγκρίνι) έχει μαζέψει μόλις 24 πόντους, συγκομιδή που την φέρνει στην 18η θέση πάνω μόνο από Νόριτς και Γουότφορντ.

Ακριβώς μια θέση πάνω της βρίσκεται η "νεοφώτιστη" Άστον Βίλα με 25 βαθμούς, ενώ 26 έχει η Μπόρνμουθ.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η "μάχη" στην ουρά της Premier τραβάει τα... φώτα πάνω της, με 4 ομάδες να αγωνίζονται για την αποφυγή 2 θέσεων.

Για την ιστορία τελευταία φορά που ο σύλλογος από το Λονδίνο υποβιβάστηκε χρονολογείται το 2010-11 όταν και είχε τερματίσει στην τελευταία θέση του ρετιρέ.

Άραγε κάτι αντίστοιχο θα επαναληφθεί και φέτος ή ο Μόγες θα καταφέρει να μπει στις... ράγες για το τρένο παραμονής;

Μάνος Φουστανάκης