Δυο Πορτογάλοι «στρατηγοί» στη μάχη του Γιουρόπα!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια της κληρωτίδας για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ είναι το Ολυμπιακός-Γουλβς. Δύο μαχητικές ομάδες όπου αμφότερες διανύουν μια εξαιρετική σεζόν και απολαμβάνουν το όνειρο της Ευρώπης, όμως είστε σίγουροι πως τα ξέρετε όλα για τις δύο ομάδες;  



Δυο Πορτογάλοι «στρατηγοί» στη μάχη του Γιουρόπα!

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στην Αθήνα, 12 Μαρτίου ενώ ο επαναληπτικός στο Μολινό της Αγγλίας στις 19 Μαρτίου.

Η Γούλβερχαμτον στα νοκ άουτ ευρωπαϊκά ματς μετράει ένα σερί 8/8 νικών εντός έδρας. Για να βρούμε ήττα των «Λύκων» πρέπει να ανατρέξουμε στο 1972, εκεί όπου έχασε σε διπλό παιχνίδι το τρόπαιο του ΟΥΕΦΑ από την Τότεναμ. Βέβαια η αποχή της από το Ευρωπαϊκό στερέωμα ήταν πολυετής, για την ακρίβεια 39 ολόκληρα χρόνια (1980-2019).

Οι δύο Πορτογάλοι προπονητές (Νούνο Σάντο, Μάρτινς) έχουν δώσει το δικό τους στίγμα στην αγωνιστική ταυτότητα των ομάδων τους. Από τη μια ο προπονητής της Γουλβς έχει δημιουργήσει μια πορτογαλική παροικία, καθώς οι συμπατριώτες παίκτες του ανέρχονται στους οκτώ. Στον αντίποδα τρεις είναι οι Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Επίσης ο Νούνο Εσπερίτο Σάντο αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής το 2002-2004 υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο στη Πόρτο, αλλά υπήρξε και βοηθός του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Δε τελειώσαμε όμως εδώ! Ελάχιστοι είναι αυτοί που θυμούνται τι συνδέει τους δύο προπονητές. Οι δύο προπονητές που σε λίγες μέρες θα βρεθούν αντιμέτωποι, υπήρξαν κάποτε συμπαίκτες. Το 1994-1995 λοιπόν, ο Νούνο Σάντο κι ο Πέδρο Μάρτινς αγωνίζονταν μαζί για λογαριασμό της Βιτόρια Γκιμαράες.

Οι ικανότητες και των δύο δε χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις. Οι δύο προπονητές βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια ευκαιρία για να απογειώσουν κι άλλο τις ομάδες τους φέτος. Ποιος θα βγει νικητής από αυτή τη «μάχη»;

Μάρκος Βούρβαχης