Η… κομπίνα με την ηλικία είναι «must» στη Σενεγάλη!

Το ταξίδι στην Ευρώπη θέλει θυσίες και ιδίως εάν προέρχεσαι από τη Σενεγάλη, ακόμα και… κομπίνες! Ο Γκιρανέ Ενταό, ο οποίος είχε αγωνιστεί παλιότερα στην Αγγλία για λογαριασμό των Ίπσουϊτς και Μπέρμιγχαμ, παραδέχθηκε δημοσίως ότι έκανε καριέρα με… πλαστά έγγραφα! Ήταν μεγαλύτερος από ότι φαινόταν στα χαρτιά, κάτι που όπως τόνισε, το ίδιο συμβαίνει με το 99% των Σενεγαλέζων!  



Η… κομπίνα με την ηλικία είναι «must» στη Σενεγάλη!

Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και η άποψη… ό,τι δηλώσεις – είσαι βρίσκει πλήρη εφαρμογή. Ο ίδιος «φαίνεται» στα χαρτιά 35 ετών, όμως αποκάλυψε πως είναι… αρκετά παραπάνω – δίχως ωστόσο να πει την πραγματική του ηλικία!

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το 99% των Σενεγαλέζων ποδοσφαιριστών… πειράζουν την ηλικία τους. Οι Σενεγαλέζοι παίκτες είναι πιο μικροκαμωμένοι και όταν πηγαίνουν στην Ευρώπη σε ηλικία 20 ετών βλέπουν τους 15χρονους να είναι δυνατότεροι από εκείνους», τόνισε αρχικά ο άλλοτε ποδοσφαιριστής των Σαραγόσα, Σεντ Ετιέν, Ναντ και Λανς και συνέχισε:

«Όπως οι περισσότεροι έτσι και εγώ έριξα την ηλικία μου για να γίνω επαγγελματίας. Η πραγματικότητα είναι πως στην Αφρική, εάν ένας παίκτης δεν μειώσει την ηλικία του δεν μπορεί να κάνει καριέρα στην Ευρώπη»!