Ο Μπρούνο Φερνάντες αλλάζει τη Γιουνάιτεντ...

Ένας παίκτης που άργησε πολύ, αλλά τώρα είναι παρών στο «Ολντ Τράφορντ». Ένας λόγος για να κάνει τους οπαδούς να χαμογελούν και να βρουν έναν νέο ήρωα στην ομάδα τους. Ένας Ίβηρας με πάθος, με τρομερή τεχνική και με άμεση προσαρμογή. Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι ο παίκτης τον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ανάγκη από καιρό...  



Ο Μπρούνο Φερνάντες αλλάζει τη Γιουνάιτεντ...

Ο Πορτογάλος χαφ βρίσκεται στην ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ περίπου τέσσερις εβδομάδες, όμως, από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι ήταν έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση και την κατάκτηση μιας θέσης βασικού στα χαφ των «κόκκινων διαβόλων». Είναι ίσως και ο λόγος για τον οποίο έχει... ηρεμήσει το πράγμα γύρω από το όνομα του Πολ Πογκμπά και της αναμονής που υπήρχε για την επιστροφή του. Ουδείς ασχολείται αυτό το διάστημα με την ημερομηνία επαναφοράς του Γάλλου στα πλάνα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, με το πιθανότερο σενάριο να τον θέλει να είναι έτοιμος το επόμενο Σαββατοκύριακο...

Ο Μπρούνο Φερνάντες πατάει χορτάρι και αλλάζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την κάνει πιο δελεαστική. Πιο ελκυστική στο μάτι. Πιο ενδιαφέρουσα. Και όλο αυτό βγάζει κάπου. Έχει νόημα. Φτάνει στο αποτέλεσμα που αναζητά η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Απέναντι στη Μπριζ στον επαναληπτικό των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν ξανά... χάρμα οφθαλμών. Πέτυχε γκολ με πέναλτι κάνοντας το... 14x14 στην καριέρα του, έκανε τρομερή μπαλιά για τον Χουάν Μάτα προς το δεύτερο δοκάρι προτού ο Ισπανός φτιάξει το πρώτο γκολ του Ιγκάλο στο κλαμπ και μάλιστα, ήταν τέτοια η τροπή που πήραν τα πράγματα που επέτρεψε στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να τον βγάλει και να τον ξεκουράσει στο δεύτερο ημίχρονο αφού δεν χρειαζόταν πλέον να βρίσκεται στο ματς.

 

 

Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει σε τέσσερις παρουσίες στο αρχικό σχήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κερδίσει ισάριθμα βραβεία Man of the Match. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τον αντίκτυπο που έχει το παιχνίδι του και η συμβολή του από τον άξονα στον τρόπο ανάπτυξης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επίτευξης των όσων ζητάει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Έχει σκοράρει δυο φορές από την άσπρη βούλα, έχει δυο ασίστ, έχει κάνει τον προπονητή του να τον χαρακτηρίζει ένα μείγμα από... Σκόουλς και Βερόν και μάλιστα, ο κοκκινομάλης πρώην αστέρας των «κόκκινων διαβόλων» παραδέχθηκε πως: «Πραγματικά όσα βλέπουμε σε κάνουν ν' αναρωτιέσαι τι θα μπορούσε να έχει κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν είχε καταφέρει να τον κάνει δικό της από το περασμένο καλοκαίρι. Πραγματικά δείχνει να έχει γίνει ήρωας για τους οπαδούς».

Ο Όουεν Χάργκριβς στάθηκε σε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του Μπρούνο Φερνάντες αναφέροντας στην τηλεόραση του BT Sport πως: «Δείχνει να ξέρει τι θα γίνει προτού το δουν οι υπόλοιποι... Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται χώρους και καταστάσεις είναι τρομερός...».

 

 

Τα 55 εκατομύρια ευρώ που διατέθηκαν για την απόκτησή του στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2020, μοιάζουν αυτή τη στιγμή... τιμή ευκαιρίες. Μπορεί από το περασμένο καλοκαίρι να εκτυλίχθηκαν πολλά επεισόδια στην υπόθεση του ποδοσφαιριστή, εκείνος να περίμενε σαν τρελός να παίξει στην Πρέμιερ αλλά να χρειάστηκε να κάνει μεγαλύτερη υπομονή μέχρι τον φετινό Ιανουάριο, παρ' όλα αυτά, δείχνει για ποιον λόγο πραγματικά είχε γίνει αυτός ο ντόρος γύρω απ' τ' όνομά του.

Ακόμα και στη μοναδική του εμφάνιση από τον πάγκο στο πρώτο παιχνίδι με τη Μπριζ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, έκανε πιο άνετη την Γιουνάιτεντ στο γήπεδο και άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας του στην ισοπαλία (1-1) του Βελγίου πριν από το εύκολο 5-0 του επαναληπτικού στο «Ολντ Τράφορντ». Διόλου τυχαίο είναι που οι Άγγλοι δεν τον χαρακτηρίζουν απλά game changer γιατί ο τίτλος αυτός είναι πολύ... απλός. Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι ... season changer για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης