Ανώδυνη ήττα και πρόκριση στους «16» για τη Γουλβς (vid)

Η Γουλβς ηττήθηκε στη Βαρκελώνη από την Εσπανιόλ (3-2) αλλά προκρίθηκε στους «16» του UEFA Europa League, εκμεταλλευόμενη την εντός έδρας νίκη στο «Μολινό» με σκορ 4-0. Ο Καλέρι με χατ-τρικ (16’-57’-90+1') τα γκολ των Καταλανών, Τραορέ (22') και Ντόχερτι (79') τα τέρματα των «λύκων», τα οποία προήλθαν από ισάριθμες ασίστ του Ντανιέλ Ποντένσε.



Ανώδυνη ήττα και πρόκριση στους «16» για τη Γουλβς (vid)

Η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο γνώρισε την πρώτη της εκτός έδρας ήττα στο φετινό θεσμό, αφού μετρούσε μέχρι την αποψινή συνάντηση -συμπεριλαμβανόμενων των προκριματικών- 5 νίκες και 1 ισοπαλία.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι εισήλθαν στο γήπεδο με θέληση να διεκδικήσουν τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης μετά την ήττα του πρώτου ματς με 4-0 στο «Μολινό» και κατάφεραν να προσδώσουν ένα σχετικό ενδιαφέρον στη συνάντηση, ανοίγοντας το σκορ με τον Καλέρι στο 16ο λεπτό! Η απάντηση των «λύκων» υπήρξε ωστόσο άμεση, αφού έξι λεπτά αργότερα ο Τραορέ έφερε το ματς στα ίσα, σκοράροντας με διπλή προσπάθεια ύστερα από πάσα του Ντανιέλ Ποντένσε.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αμπελάρδο πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με τη συμπλήρωση 57 αγωνιστικών λεπτών. Ο Βίκτορ Λόπεθ κέρδισε πέναλτι ύστερα από αντικανονικό μαρκάρισμα του Κίλμαν και ο Καλέρι πέτυχε από τα έντεκα μέτρα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στη βραδιά. Το 2-2 «έγραψε» ο Ντόχερτι προ κενής εστίας στο 79ο λεπτό, με τον Ποντένσε να διεισδύει μέσα στην περιοχή και να καταγράφει δεύτερη ασίστ στο ματς.

Στο 86ο λεπτό ο Νέτο είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην αγγλική ομάδα και η ευκαιρία που σπατάλησε… απλά δεν υπάρχει! Ο Πορτογάλος βρέθηκε μόνος του αδειάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα και είναι απορίας άξιο πως κατάφερε να στείλει την μπάλα εκτός της ανυπεράσπιστης εστίας…

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Καλέρι πέτυχε με κεφαλιά το τρίτο του γκολ στο ματς, χαρίζοντας στην Εσπανιόλ μια «γλυκιά» αλλά ασήμαντη νίκη.

 

Οι συνθέσεις:

Εσπανιόλ (4-4-2): Πριέτο- Νάλντο, Καλέρο, Βίκτορ, Πεδρόσα- Νταβίντ Λόπεθ, Σάντσεθ (61’ Λοθάνο), Μελέντο (74’ Πίπα), Ντάρντερ (67’ Βου Λέι)- Καλέρι, Βάργκας

Γουλβς (3-5-2): Πατρίτσιο- Κόουντι, Μπολί, Κίλμαν- Ντόχερτι, Βινάγκρε (58’ Σαΐς), Ντεντόκερ, Γκιμπς-Γουάιτ (64’ Νέτο), Μουτίνιο- Ποντένσε, Τραορέ (78’ Ζορντάο)

Σκόρερ

16’ Καλέρι, 22’ Τραορέ, 57’ Καλέρι (πεν.), 79’ Ντόχερτι, Καλέρι 90+1'

Διαιτητής

Μάρκο Γκουίντα (Ιταλός)

Γήπεδο

RCDE Stadium

Πρώτο ματς

20.02.2020

Γουλβς-Εσπανιόλ 4-0 (Μολινό)

Γιάννης Τζιουμακλής