Ντε Μπρόινε: Αν έχει κέφια, δεν έχεις ελπίδα...

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ο απόλυτος δημιουργικός χαφ. Ο Βέλγος έφτιαξε το πρώτο γκολ της Σίτι απέναντι στη Ρεάλ, πέτυχε το δεύτερο, έφτιαξε ευκαιρίες για τους συμπαίκτς του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», έλαμψε στην πρώτη, ιστορική νίκη της ομάδας του επί των «μερένγκες» και βρίσκεται ίσως στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του.  



Ντε Μπρόινε: Αν έχει κέφια, δεν έχεις ελπίδα...

Στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ήδη φτάσει στις 16 ασίστ και συνεχίζει. Έπειτα από το βράδυ της Τετάρτης και το πέρασμα από τη Μαδρίτη, έχει πλέον 50 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις και έχει προσφέρει απλόχερα... με το κουτάλι τις ευκαιρίες για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του.

Ήταν εκείνος που έδειξε εξ αρχής στον Πεπ Γκουαρδιόλα ότι μετά τις πρόσφατες αποτυχίες της ομάδας από την άσπρη βούλα δεν είχε κανένα φόβο, άγχος ή ανησυχία όταν με όλο το βάρος στους ώμους του κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ραχίμ Στέρλινγκ στο 82ο λεπτό του αγώνα στο «Μπερναμπέου».

Ακόμα και ο πανηγυρισμός του, διακρίθηκε από μια γενικότερη ψυχραιμία για να βγει πρώτα το ματς, να ολοκληρωθεί το μεγάλο come-back και να πανηγυριστεί όπως έπρεπε η τεράστια επιτυχία του συλλόγου του Μάντσεστερ.

Ο Ντε Μπρόινε απέναντι στη Ρεάλ είχε γκολ, ασίστ (δηλαδή 100% συμμετοχή στα τέρματα των «πολιτών»), φυσικά κατέκτησε το βραβείο του Man of the Match του αγώνα, είχε 30 μεταβιβάσεις στο μισό γήπεδο της Ρεάλ, 6 γεμίσματα, έφτιαξε 4 ευκαιρίες, είχε 3 επιτυχημένες μονομαχίες και 3 τελικές προσπάθειες μόνος του.

«Είναι ο κορυφαίος μέσος αυτή τη στιγμή... Κάνει τα πάντα, είναι αθλητικός, έχει τρομερή αντίληψη της πάσας που πρέπει να κάνει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου... » είπε ο Ρίο Φέρντιναντ από το στούντιο του BT Sport λίγο μετά το ματς στη Μαδρίτη, με τον Ντε Μπρόινε να έχει συνολικά 81 ασίστ πέρα από τα 50 τέρματα σε 208 αναμετρήσεις με τη φανέλα της Σίτι.

«Πρέπει να περνάς μέσα από την καταιγίδα και η αντίδρασή μας ήταν εκπληκτική» είπε ο μεγάλος πρωταγωνιστής και όπου “καταιγίδα” μπορεί να βάλει κανείς είτε τα πρώτα 15 λεπτά της Ρεάλ στο ματς της Τετάρτης είτε όσα συμβαίνουν στο κλαμπ του Μάντσεστερ τις τελευταίες μέρες στο εξωαγωνιστικό κομμάτι...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης