Μάντσεστερ Σίτι: Η τρίτη αγγλική ομάδα που παίρνει νίκη στο «Μπερναμπέου» (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι παίρνοντας την τεράστια νίκη με ανατροπή απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης έγινε μόλις η τρίτη αγγλική ομάδα που καταφέρνει να φύγει με νίκη από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στο Τσάμπιονς Λιγκ! 



Μάντσεστερ Σίτι: Η τρίτη αγγλική ομάδα που παίρνει νίκη στο «Μπερναμπέου» (vids)

Οι «πολίτες» λίγες μέρες αφότου ενημερώθηκαν ότι τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού δύο ετών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για παραβάσεις στους κανονισμούς του Financial Fair Play και λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της προσφυγής στο CAS, έκαναν τρομερή εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο του «Μπερναμπέου» εκμεταλλευόμενοι την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ρεάλ...

Το τελικό 2-1 με ανατροπή αποτελεί την πρώτη νίκη στην ιστορία της Σίτι κόντρα στη Ρεάλ και το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα έγινε ο τρίτος αγγλικός σύλλογος που καταφέρνει να πανηγυρίσει στην έδρα της «βασίλισσας». 

Η Άρσεναλ με το τρομερό σόλο – γκολ του Τιερί Ανρί πίσω στο 2006 το είχε καταφέρει πρώτη, ενώ, η Λίβερπουλ του 2009 με τον Γιόσι Μπεναγιούν να σκοράρει είχε γίνει η δεύτερη ομάδα από το Νησί που έφυγε με χαμόγελο από τη Μαδρίτη.

Χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια, όμως, η Σίτι έδωσε συνέχεια, παίρνοντας ουσιαστικά τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της στην Ευρώπη...

Κώστας Ζάλιαρης