Η Σίτι απάντησε στην τιμωρία με τεράστια ανατροπή στη Μαδρίτη! (vids)

Η UEFA τη διώχνει από τις διοργανώσεις της κι εκείνη της δείχνει ... τι έχει να χάσει! Η Μάντσεστερ Σίτι με τρομερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πήρε τεράστιο αβαντάζ πρόκρισης με το τελικό 2-1! Πρώτη νίκη των «πολιτών» στην ιστορία τους κόντρα στους Μαδριλένους, ακόμα μια κόκκινη για τον Σέρχιο Ράμος που χάνει τη ρεβάνς...  



Η Σίτι απάντησε στην τιμωρία με τεράστια ανατροπή στη Μαδρίτη! (vids)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρουσίασε μια 11άδα στην οποία οι Ζέσους, Ντε Μπρόινε και Μαχρέζ αρκετά συχνά... μπερδεύονταν και έπαιζαν σε αρκετές θέσεις, μπερδεύοντας τους αμυντικούς της Ρεάλ και έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στον τρόπο ανάπτυξης των «πολιτών» στο γήπεδο. Σε ένα πολύ flat πρώτο μέρος με την εξέδρα να μην παίρνει την παραμικρή αφορμή για να δώσει παλμό, η Σίτι ήταν εκείνη που είχε την πρώτη εξαιρετική στιγμή στο ματς κόντρα στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας από τη Ρεάλ. Από μπαλιά του Ντε Μπρόινε ο Ζέσους στο 21' έφερε τη μπάλα στο δεξί και ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ που έκανε ο Βραζιλιάνο από κοντινή απόσταση! Η απάντηση από πλευράς «μερένγκες» ήρθε στο 30' όταν ο Μπενζεμά με κεφαλιά προσπάθησε να βρει τον Έντερσον στον ανάποδο βηματισμό με τον γκολκίπερ της Σίτι ν' αποκρούει και τον Βινίσιους στο «ριμπάουντ» να γλιστράει. Ο Λαπόρτ λίγο αργότερα τραυματίστηκε και χρειάστηκε αναγκαστική αλλαγή, ενώ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ένα σουτ του Ζέσους απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τους Καζεμίρο και Βαλβέρδε.

Η Σίτι έδειξε αρκετά απειλητική με τον Μαχρέζ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και απέκτησε μομέντουμ κρατώντας με αυτοπεποίθηση τη μπάλα και παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 56ο λεπτό ο Αλγερινός έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας από βαθιά μπαλιά, κατέβασε κι έκανε το χαμηλό σουτ στο οποίο ο Κουρτουά αντέδρασε σωστά πέφτοντας στα δεξιά του και διώχνοντας τη μπάλα. Οι «πολίτες» υπέστησαν πλήγμα από δικό τους λάθος που εκμεταλλεύτηκε η Ρεάλ και αυτό τους «τσάκισε» προσωρινά την ψυχολογία. Από κακή επαφή των Οταμέντι και Ρόδρι η μπάλα χάθηκε κοντά στο χώρο του κέντρου, ο Βίνισιους βρέθηκε στην περιοχή κι έκανε την ασίστ προς τα δεξιά για τον Ίσκο που με τη σειρά του πλάσαρε σωστά τον Έντερσον για το 1-0 της «βασίλισσας» στο 60ο λεπτό. Ακόμα κι έτσι, η Σίτι αντέδρασε κι έφτασε σε μια τεράστια νίκη! Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πρωταγωνίστησε στη μεγάλη ανατροπή στο «Μπερναμπέου», σερβίροντας για την κεφαλιά του Ζέσους στο 78' και εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε πανέξυπνα ο Στέρλινγκ στο 82' για το τελικό 2-1 υπέρ των «πολιτών»! Στο 86ο λεπτό αποβλήθηκε ο Σέρχιο Ράμος για ανατροπή στον Ζέσους που έφευγε μόνος απέναντι από τον Κουρτουά. Απών από τη ρεβάνς ο αρχηγός της «βασίλισσας»...

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Μόντριτς (83' Βάθκεθ), Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Ίσκο (84' Γιόβιτς), Μπενζεμά, Βινίσιους (75' Μπέιλ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ (33' Φερναντίνιο), Μεντί, Μαχρέζ, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Ζέσους, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα (73' Στέρλινγκ)

Κώστας Ζάλιαρης