Τρίτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα των ημιχρόνων!

Κάλβερτ – Λιούιν και Ομπαμεγιάνγκ αιφνιδίασαν τις άμυνες στη νίκη (3-2) της Άρσεναλ επί της Έβερτον και βρίσκοντας δίχτυα στα πρώτα δευτερόλεπτα, οι δύο ομάδες έκαναν το ματς το τρίτο στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ με γκολ τόσο γρήγορα μετά από εκκίνηση των δύο ημιχρόνων!  



Τρίτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα των ημιχρόνων!

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός των «κανονιέρηδων» ήταν εκείνος που χάρισε τη σημαντική νίκη στο σύνολο του Μικέλ Αρτέτα απέναντι στα μαχητικά «ζαχαρωτά» του Κάρλο Αντσελότι.

Όπως η Άρσεναλ πιάστηκε κοιμώμενη στην έναρξη της αναμέτρησης, έτσι και οι Λονδρέζοι βρήκαν γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου για το τελικό 3-2, έχοντας κάνει προσωρινή ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο προτού ισοφαριστούν στο 2-2 των πρώτων 45'.

Με την Έβερτον να έχει σκοράρει στο 1ο λεπτό του αγώνα και την Άρσεναλ στα 46'' του δευτέρου μέρους, το ματς αυτό έγινε το τρίτο στην ιστορία της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος με ταχύτατα γκολ στην έναρξη των δύο ημιχρόνων, μετά το Νιούκαστλ – Άρσεναλ του 1996 και το Τσάρλτον – Λιντς του 2001.

Κώστας Ζάλιαρης