Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Καμπάνια ενάντια στη μοναξιά

Οι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην αναμέτρηση απέναντι στη Γουότφορντ, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ μαζί με 11 οπαδούς άνω των 60 ετών, θέλοντας να περάσουν ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στην μοναξιά.  



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Καμπάνια ενάντια στη μοναξιά

Μια σημαντική πρωτοβουλία ενάντια στη μοναξιά πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη χθεσινή αναμέτρηση απέναντι στη Γουότφορντ. Οι 11 ποδοσφαιριστές των Κόκκινων Διαβόλων εισήλθαν στον αγωνιστικό μαζί με 11 οπαδούς της ομάδας ηλικίας 61 έως 87 ετών που επωφελήθηκαν από την τοπική τους φιλανθρωπική οργάνωση Age UK.

Μάλιστα, στην ηλεκτρονική πινακίδα του γηπέδου όπου αποτυπώνεται το σκορ, εμφανίστηκαν μηνύματα ενάντια στη μοναξιά, με σχετικό περιεχόμενο να υπάρχει και στο matchday program.

Αυτή η κίνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε σε συνεργασία με την Cadbury Chocolate με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης μοναξιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επόμενη φάση της εκστρατείας Cadbury και της μητρικής εταιρείας Mondelez με την Age UK, θέλει να εμπνεύσει τους ανθρώπους να συνομιλήσουν με ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας.

Έπειτα από έρευνα φαίνεται πως 2.6 εκ άνθρωποι ηλικίας 65 ετών και άνω μιλάνε σε 3 ή λιγότερους συνανθρώπους τους μέσα σε μία εβδομάδα. Ακόμα χειρότερες είναι οι ενδείξεις για 225.000 οι οποίοι περνάνε συχνά εβδομάδες χωρίς να μιλήσουν σε κανέναν. Σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας είναι πως απλές πράξεις όπως μια χειραψία, ένα χαμόγελο, ένας χαιρετισμός, μπορεί να κάνει αυτούς τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα και να αυξήσει την αυτοπεποίθησή τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποστηρίξει περαιτέρω δραστηριότητες στην καμπάνια, με τον άλλοτε αρχηγό, Μπράιαν Ρόμπσον, που πρόκειται να παρακολουθήσει αγώνα με ηλικιωμένο οπαδό, καθώς και οι οπαδοί της ομάδας παροτρύνονται να συνομιλούν περισσότερο με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στους αγώνες.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης