Επιστροφή… που θα είναι καταστροφή;

Ακάθεκτη συνεχίζει η Λίβερπουλ, που σπάει όλα τα ρεκόρ και της πηγαίνουν όλα όπως θέλει για το αήττητο πρωτάθλημα! Όπως αναφέρει ο Μέρφι με έναν από τους γνωστούς νόμους του, «όταν όλα πάνε καλά, σίγουρα κάτι θα πάει στραβά». Όχι δεν είμαστε αρνητικοί. Αλλά τι θα γινόταν αν επέστρεφε ο άσωτος υιός, Λόρις Κάριους;  



Επιστροφή… που θα είναι καταστροφή;

Κι όμως η κατάρα του τελικού του Champions League, έχει μάλλον στοιχειώσει τον Γερμανό γκολκίπερ, αφού δεν τα πήγε όπως θα ‘θελε στην Τούρκικη Μπεσίκτας, πραγματοποιώντας κακές εμφανίσεις και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζει βαλίτσες για την επικείμενη επιστροφή του στους «Reds».

Εκεί που όλα πάνε ρολόι για την ομάδα του Κλοπ, μπορεί αυτή η επιστροφή να χαλάσει την μαγιά της ομάδας του; Κι όμως μπορεί και το έχει αποδείξει αρκετές φορές και στην Λίβερπουλ αλλά και στην τωρινή του ομάδα. Είναι σαν τα λεγόμενα bugs των ηλεκτρονικών παιχνιδιών που παίζαμε μικροί και θέλαμε να πετάξουμε το χειριστήριο κάτω από τα νεύρα. Έτσι και ο Κάριους, που αναλαμβάνει να μας πείσει πως σε ότι συμβαίνει μέσω μιας κονσόλας, μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα. Και η αλήθεια είναι πως το κάνει καλά. Οκ, σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας. Είναι ένας μέτριος αθλητής με καλές αλλά και ακόμη πιο πολλές ασταθείς εμφανίσεις. Εξάλλου όταν κάτι επαναλαμβάνεται τόσες φορές παύει να είναι τυχαίο.

Στις 24 Μαΐου του 2016, ο 26χρονος κίπερ υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με την ομάδα του Μέρσεϊσάιντ, με το ποσό της μεταγραφής του να ανέρχεται στα 4,7 εκατομμύρια λίρες. Έπειτα από τον τελικό του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, την γκάφα της χρονιάς του Κάριους αλλά και την έλευση του Άλισον, η Λίβερπουλ αποφάσισε να παραχωρήσει τον Γερμανό στην Μπεσίκτας, με στόχο αρχικά ένα restart στην καριέρα του. Εκεί συνέχισε τις γκάφες και η κατάρα του τελικού του 2018 έμελλε τον ακολουθεί σε κάθε του εμφάνιση.

Το μόνο που μένει, είναι να δούμε αν η επικείμενη επιστροφή του στους «κόκκινους» του υπενθυμίσει τους στόχους και τις προσδοκίες με τις οποίες ξεκίνησε, ή αν θα παραμείνει σε αυτό το γκρίζο σύννεφο που του έχει γίνει εφιάλτης.

Νίκος Μαστρογιαννόπουλος