Η 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ με διαφορετική ματιά!

Πώς ο Φρανκ Λάμπαρντ μπορεί να πετύχει ένα σπάνιο κατόρθωμα εναντίον του Ζοσέ Μουρίνιο; Γιατί ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα είναι επιφυλακτικός με τον Τζέιμι Βάρντι; Απολαύστε και μάθετε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στην Πρέμιερ Λιγκ.  



Η 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ με διαφορετική ματιά!

Οι αναμετρήσεις της 27ης ημέρας του κορυφαίου πρωταθλήματος κρύβουν αρκετά μυστικά. Ποια είναι αυτά;

Τσέλσι – Τότεναμ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε 140 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, έχει την ευκαιρία, να γίνει μόλις ο δεύτερος προπονητής που κερδίζει τον Πορτογάλο εντός και εκτός έδρας την ίδια σεζόν. Ο μοναδικός που το έχει καταφέρει, είναι ο πρώην τεχνικός της Μποαβίστα, Τζέιμι Παχέκο, τον Σεπτέμβριο του 2001.

Μπέρνλι – Μπόρνμουθ

Οι «Κλάρετς», έχουν φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης, στις πέντε από τις επτά τελευταίες τους συναντήσεις με τα «κεράσια», κερδίζοντας μάλιστα τα τρία προηγούμενα. Αυτό το ποσοστό νίκης 71%, αποτελεί για την Μπέρνλι το καλύτερο σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο που έχουν αντιμετωπίσει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κρίσταλ Πάλας – Νιούκαστλ

Οι «καρακάξες», ταξιδεύουν στο Λονδίνο για πάρουν την τρίτη τους νίκη στην πόλη μέσα στη χρονιά, μετά τα επιτυχημένα τους περάσματα από τις έδρες των Τότεναμ και Γουέστ Χαμ. Η τελευταία φορά, που η Νιούκαστλ κέρδισε τρεις φορές στην πρωτεύουσα, ήταν τη σεζόν 2013-14, φεύγοντας με το διπλό από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» της Τότεναμ, το «Άπτον Παρκ» της Γουέστ Χαμ και από το «Σέλχουρστ Παρκ» της ΚρίσταλΠάλας.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον

Την αποτελεσματική τους παράδοση επιδιώκουν να συνεχίσουν οι «λεπίδες» κόντρα στη Μπράιτον, καθώς παραμένουν αήττητες με τις ομάδες της δεύτερης δεκάδας του βαθμολογικού πίνακα από τον Δεκέμβριο, μετρώντας έξι νίκες σε επτά αγώνες.

Σαουθάμπτον – Άστον Βίλα

Τα βλέμματα της αναμέτρησης, στρέφονται στον επιθετικό των «Αγίων», Σέιν Λονγκ. Ο Ιρλανδός στράικερ, στα επτά τελευταία ματς εναντίον της Άστον Βίλα όπου συμπεριλήφθηκε στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα έξι φορές, ενώ μοίρασε και τέσσερις ασίστ. Μάλιστα, ο αμέσως προηγούμενος αγώνας που φόρεσε φανέλα βασικού, απέναντι στους «χωριάτες», ήταν το μακρινό 2015 στο «Σεντ Μέρις», οπου σκόραρε δύο φορές και σέρβιρε ισάριθμες τελικές πάσες.

Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, οφείλει να πάρει αυστηρά μέτρα όσνν αφορά στην αμυντική επιτήρηση των παικτών του πάνω στον ασταμάτητο Τζέιμι Βάρντι. Ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, αποτελεί και τον ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα γκολ απέναντι σε ομάδες, όπου στον πάγκο τους βρίσκεται ο Ισπανός, από την θητεία του ακόμα στις Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουότφορντ

Ο προπονητής της Γουότφορντ, Νάιτζελ Πίρσον, έχει την δυνατότητα – ευκαιρία, να γίνει ο τέταρτος μάνατζερ της Αγγλίας, που καταφέρνει να επικρατήσει εντός, αλλά και εκτός έδρας κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» μέσα σε μία χρονιά, μετά τον Γκλεν Χούντλ (Τσέλσι 1993-94), τον Άλαν Κέρμπισλι (Γουέστ Χαμ 2006-07) και τον Γκάρι Μονκ (Σουόνσι 2014-15).

Γουλβς – Νόριτς

Οι «λύκοι», επικράτησαν στην τελευταία τους συνάντηση με τα «καναρίνια», ωστόσο, έχουν γνωρίσει την ήττα στις περισσότερες από τις δεκατρείς τελευταίες τους αναμετρήσεις με συλλόγους που βρίσκονται στις θέσεις κάτω από την ίδια. Ο απολογισμός τους είναι τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά χαμένοι αγώνες.

Άρσεναλ – Έβερτον

Οι αριθμοί των «κανονιέριδων» εναντίον των «ζαχαρωτών» καλά κρατούν. Η ομάδα του Μέρσισαιντ, βλέπει Άρσεναλ και «στρίβει», καθώς οι Λονδρέζοι, αποτελούν την ομάδα με τις περισσότερες νίκες (97) απέναντι σε συγκεκριμένο σύλλογο, αλλά και τα περισσότερα γκολ εναντίον αυτού, με απολογισμό 327 τέρματα.

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ

Αυτός είναι ο πρώτος αγώνας της Λίβερπουλ που λαμβάνει χώρα, ημέρα Δευτέρα. Την ύστατη φορά, που η «αρμάδα” του Κλοπ αγωνίστηκε την πρώτη μέρα της εβδομάδας, ήταν στο περσινό πρωτάθλημα, τον Φεβρουάριο του 2019 με την Γουέστ Χαμ. Το σκορ, είχε λήξει 1-1 και ήταν η τελευταία φορά που η Λίβερπουλ προηγήθηκε και δεν έφυγε με τους τρεις βαθμούς.