Την... ξελάσπωσε ο Λακαζέτ, «αέρας» η Γουλβς

Προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Europa League απέκτησαν Άρσεναλ και Γουλβς, με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ να βοηθάει την πρώτη να... αποδράσει από το «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό με σκορ 1-0, και τον Ντιόγκο Ζότα να οδηγεί σε θρίαμβο την Γουλβς επί της Εσπανιόλ, αλλά το πιο όμορφο γκολ στο τελικό 4-0 να το πετυχαίνει ο Ρούμπεν Νέβες.



Την... ξελάσπωσε ο Λακαζέτ, «αέρας» η Γουλβς

Αφού γλίτωσε τα χειρότερα τόσο στην αρχή του αγώνα όσο και στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είναι ένα πόδι μακριά από την πρόκριση, την οποία -όσο οξύμωρο και να ακούγεται βάσει της εικόνας- θα μπορούσε να είχε κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό από το βράδυ της Πέμπτης.

Οι Πειραιώτες ήλεγξαν τον ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα, αν και η μεγαλύτερη ανήκε στον Λακαζέτ ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει στόχο παρά τις ευνοϊκές συνθήκες. Οι δύο πλευρές πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, για να έρθει μια παθιασμένη εμφάνιση από τους παίκτες του Πέντρο Μαρτίνς που για αρκετή ώρα έδειχνε ότι θα μπορούσε να τους αποφέρει και τη νίκη.

Ωστόσο μια συνεργασία των Ομπαμεγιάνγκ – Σάκα από τα αριστερά επέτρεψε στον «Λάκα» να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα με απλό tap in. Από εκείνο το σημείο και μετά το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει για τους «κανονιέρηδες», ωστόσο ο Σα έβαλε στοπ σε σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής και το δοκάρι γλίτωσε τον Πορτογάλο από φαρμακερή κεφαλιά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος είχε ξεκινήσει βασικός. Βρέθηκε στο στόχαστρο της εξέδρας ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, όπως και αρκετοί ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων, που έπεφταν με ευκολία στο χορτάρι για να σπάσουν τον ρυθμό.

Η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και με ανάλογες εμφανίσεις από τους δύο μονομάχους τίποτα δεν αποκλείεται.

Αυτό που σίγουρα αποκλείεται είναι να μείνει εκτός συνέχειας η Γουλβς, που με επιδόσεις σαν αυτήν κόντρα στην Εσπανιόλ μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την άποψη εκείνων που πιστεύουν πως το καλοκουρδισμένο σύνολο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο μπορεί να φτάσει έως το τέλος της διαδρομής. Οι «λύκοι» ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι και από το 15’ προηγούνταν 1-0 χάρη στο πρώτο από τα τρία γκολ του Ντιόγκο Ζότα, για να βγει το πρώτο μέρος χωρίς άλλη μεταβολή αλλά με ξεκάθαρο φαβορί.

Η Εσπανιόλ έβγαλε αντίδραση στις αρχές του Β’ μέρους, αλλά ήρθε ο κεραυνός του Ρούμπεν Νέβες για να διαλύσει την ψυχολογία της και να οδηγήσει το ματς στο τελικό 4-0. Ο Πορτογάλος είναι να μην βρει μισό μέτρο εκτός περιοχής και... κανείς δεν είναι ασφαλής, όπως απέδειξε για ακόμη μία φορά κατεβάζοντας την μπάλα με το στήθος και στέλνοντάς την με ένα... ξερόσουτο στο βάθος της εστίας. Το γκολ του 52’ διαδέχθηκε το δεύτερο του Ντιόγκο στο 67’, για να έρθει και η διαμόρφωση του σκορ από τον ίδιο παίκτη στο 81’.

Αν δεν ήταν το χατ-τρικ του Ντιόγκο, πάντως, ο τίτλος του MVP θα μπορούσε να πάει με πολύ μεγάλη ευκολία στον Ανταμά Τραορέ, που ήταν ξανά άπιαστος.

Η ασύλληπτη γκολάρα του Νέβες:

 

 

Θετικός ο απολογισμός για τις αγγλικές ομάδες, με τις δύο προαναφερθείσες να έχουν (προφανώς) κερδίσει και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει φύγει με σκορ 1-1 από την έδρα της Κλαμπ Μπριζ.

Γιώργος Σιάφας