Τώρα πρέπει να «μιλήσει» το Άνφιλντ... (vid)

Η Λίβερπουλ σε μια κακή ευρωπαϊκή της βραδιά, αιφνιδιάστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης, δέχθηκε γκολ στο 4ο λεπτό και ηττήθηκε με σκορ 1-0 δίχως να μπορεί ν' αντιδράσει στο πρώτο ματς των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Wanda Metropolitano». Ακέραιες πιθανότητες πρόκρισης στη ρεβάνς του «Άνφιλντ», πρώτη ήττα σε οποιαδήποτε διοργάνωση – σε ματς της πρώτης ομάδας – από τον Σεπτέμβρη (2-0 η Νάπολι στο «Σαν Πάολο»)! Ο Σαούλ το μοναδικό γκολ, αποχώρησε τραυματίας ο Χέντερσον...  



Τώρα πρέπει να «μιλήσει» το Άνφιλντ... (vid)

Στο δυνατό της ξεκίνημα, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποχρέωσε τη Λίβερπουλ να βρεθεί πίσω στο σκορ για πρώτη φορά σε ματς της πρώτης ομάδας από τον περασμένο Νοέμβρη (!) και το ματς με τη Νάπολι στους ομίλους του Champions League στο Άνφιλντ! Στο 4ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Κόκε και με τη μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Φαμπίνιο, ευνοήθηκε ο Σαούλ για να πλασάρει εύκολα και να γράψει το 1-0. Οι «ροχιμπλάνκος» ήθελαν να ελέγξουν το παιχνίδι με περισσότερη προσοχή έχοντας επιβραβευθεί στον απόλυτο βαθμό για την διάθεση που έβγαλαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ώστε να πετύχουν το γκολ. Οι «κόκκινοι» έπρεπε να έρθουν αντιμέτωποι με μια ομάδα που οπισθοχώρησε, ωστόσο, Φελίπε και Σάβιτς τα πήγαν μια χαρά στην άμυνα και ο Λόντι τα έβγαλε πέρα με τον Σαλάχ. Οι ημιτελείς προσπάθειες των παικτών της Λίβερπουλ απέφεραν το πρώτο σουτ στο 29' με τον Ρόμπερτσον που με το δεξί δεν βρήκε στόχο, ενώ, λίγο νωρίτερα στο 26' ο Μοράτα έχασε τεράστια ευκαιρία από πλάγια θέση μετά από ντρίμπλα στον Φαμπίνιο, με τον Άλισον να του αρνείται το γκολ!

Η Λίβερπουλ για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση είχε αποτύχει να καταγράψει τελική προσπάθεια εντός στόχου σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, με τον Κλοπ ν' αποφασίζει να βγάλει τον Μανέ και να βάλει τον Οριγκί με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Άλλωστε, ο Σενεγαλέζος φορ είχε πάρει ήδη κίτρινη και λίγο πριν την ανάπαυλα ρίσκαρε με αποβολή για χτύπημα με τον αγκώνα... Ο Σαλάχ στο 52' αμαρκάριστος από σέντρα του Γκόμες δεν κατάφερε με κεφαλιά να βρει τα δίχτυα της εστίας του Όμπλακ. Η Ατλέτικο που ξανά βρέθηκε σε μια κατάσταση να περιμένει, βγήκε μπροστά στο 67' και το γύρισμα του Λόντι στον Μοράτα ήταν ιδανικό, αλλά ο Ισπανός φορ έκανε «τσαφ» και δεν πλάσαρε σωστά! Ο Κλοπ στο τελευταίο 20λεπτο έβγαλε και τον Σαλάχ για να βάλει τον Τσάμπερλεϊν, αφήνοντας μονάχα τον Οριγκί και τον Φιρμίνο, ωστόσο, στο 73' ο Χέντερσον έκανε τρομερό δεξί πλασέ στην κίνηση από μπαλιά του Βέλγου επιθετικού για να στείλει λίγο άουτ τη μπάλα και να χάσει σπουδαία στιγμή. Η εικόνα των «κόκκινων» ήταν αρκετά κακή, διόλου απειλητική για την εστία των «ροχιμπλάνκος» και μπορεί το τελικό 1-0 να διαμορφώθηκε με τύχη σε μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες της Ατλέτικο, όμως έγραψε την ιστορία του ματς. Αυτή η ιστορία θα συνεχιστεί πλέον στο «Άνφιλντ»...

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βρσάλικο, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, Κόκε, Πάρτεϊ, Σαούλ, Λεμάρ (46' Γιορέντε), Μοράτα (70' Βιτόλο), Κορέα (77' Ντιέγκο Κόστα)

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (80' Μίλνερ), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (73' Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο, Μανέ (46' Οριγκί)

Κώστας Ζάλιαρης