Champions League: Σε αυτή τη διοργάνωση αρκεί να ... σβήσεις για λίγα λεπτά και τελείωσες!

Το Τσάμπιονς Λιγκ πάντα ήταν ένα άθροισμα από εξαιρετικές βραδιές αλλά όχι πρωτάθλημα, αρκεί να χάσεις τη συγκέντρωσή σου για λιγότερο από ένα ημίχρονο και να... πατήσεις νάρκη. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Champions League: Σε αυτή τη διοργάνωση αρκεί να ... σβήσεις για λίγα λεπτά και τελείωσες!

Σε μια βραδιά πριν σχεδόν δυο χρόνια στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ έκανε ένα τεράστιο βήμα για τα ημιτελικά διαλύοντας την Σίτι, σε μια χρονιά που η ομάδα του Γκουαρδιόλα έκανε περίπατο στο πρωτάθλημα και είχε εξασφαλίσει τον τίτλο από τον Δεκέμβριο. Εκείνη τη νύχτα ήρθε ως πολλοστή επιβεβαίωση πως σε αυτή τη διοργάνωση που λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο πάντα ήταν ένα άθροισμα από εξαιρετικές βραδιές αλλά όχι πρωτάθλημα, αρκεί να χάσεις τη συγκέντρωσή σου για λιγότερο από ένα ημίχρονο και να... πατήσεις νάρκη.

Η Λίβερπουλ εκείνη τη μέρα έκανε ένα φοβερό ημίωρο. Της αρκούσε για να προηγηθεί με τρία γκολ, κάνοντας μια άψογη αμυντική εμφάνιση, την πρώτη από τις πολλές που ακολούθησαν σε αυτή τη διετία και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν ουσιαστικά κλειδώνοντας την πρόκριση απέναντι σε μιακαλύτερη όλη τη σεζόν, ομάδα από εκείνη! Για τη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν ένα δύσκολο reality check.

Το ίδιο ισχύει τώρα ανάποδα για τη Λίβερπουλ. Μπορεί να έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα για πλάκα σχεδόν από τα Χριστούγεννα, να έχει μόνο νίκες και μια ισοπαλία, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα στις βραδιές που ακολουθούν από εδώ μέχρι και τον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Ένα ημίχρονο κακό όπως έκανε κάποτε η Μίλαν στη Γαλικία απέναντι στην Κορούνια ή ακόμα και 6 λεπτά τρέλας πάλι που κόστισαν στη Μίλαν την Κωνσταντινούπολη του 2005, απέναντι στη Λίβερπουλ, αρκούν για να μην πάρεις το Κύπελλο. Η Μπαρτσελόνα κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της πέρυσι μετά το εντυπωσιακό 3-0 του πρώτου αγώνα στη Βαρκελώνη με τη Λίβερπουλ, όμως, η ρεβάνς αποδείχθηκε καταστροφική.

Όταν με ρωτούν, λοιπόν, ποιος θα πάρει το Κύπελλο, απαντάω “ας δούμε πρώτα ποιοι θα περάσουν από τους 16, πως θα γίνουν τα ζευγαρώματα και ακόμα και τη βραδιά των ημιτελικών όπως είδαμε πέρυσι, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος... Ο Μόουρα έστειλε την Τότεναμ στον τελικό στην τελευταία φάση του αγώνα στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ...

Και πέρυσι ήταν μια χρονιά με πάρα πολλές ανατροπές, ομάδες να κερδίζουν εκτός έδρας και μετά να χάνουν στο γήπεδό τους την πρόκριση και αυτό δεν συνέβη σε μέτριες ομάδες, αλλά στην επί τριετία Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ, που διαλύθηκε από τον Άγιαξ. Το ίδιο και για την πανάκριση Παρί Σεν Ζερμέν που αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού με ένα πέναλτι στο Παρίσι.

Αυτή η διοργάνωση είναι υπέροχη γιατί το τι κάνεις στο πρωτάθλημά σου δεν παίζει κανέναν ρόλο όταν έρχεται η ώρα να γίνουν τα ζευγαρώματα.

Υπάρχουν από τις 16 ομάδες που συνεχίζουν, τουλάχιστον 10 που μπορούν να φτάσουν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης! Και αυτό κάνει πάντα το Τσάμπιονς Λιγκ να είναι η καλύτερη, με διαφορά, διοργάνωση στον πλανήτη!

Ναι, η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή που συζητάμε είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και πιθανώς και στον κόσμο, αλλά το τι κάνει στην Πρέμιερ Λιγκ με το τι μπορεί να συμβεί σε μια βραδιά που όλες οι ομάδες δικαιούνται να τους συμβεί, είναι αυτό που κρατάει το ενδιαφέρον ανοιχτό γι' αυτό το τρόπαιο...