Ο Σον είναι παίκτης που... παρακαλάς να έχεις στην ομάδα σου

Ένα από τα καλύτερα παιδιά της Πρέμιερ Λιγκ αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο γενικότερα. Ένα όνομα που κάθε άλλο παρά εμπορικό είναι. Ένας άνθρωπος που ειδικά όταν λείπει ο Χάρι Κέιν, το παίρνει πάνω του. Ο Σον παραμένει ένα πραγματικό αστέρι για την Τότεναμ και οι επιδόσεις του όλα τα χρόνια της παρουσίας του στο κλαμπ τον καθιστούν απαραίτητο.  



Ο Σον είναι παίκτης που... παρακαλάς να έχεις στην ομάδα σου

Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον είχε ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη ημέρα της παρουσιας του στον πάγκο των «σπιρουνιών».

Ο Νοτιοκορεάτης είναι ένα «εργαλείο» που μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεσης, να παίξει στις πλευρές αλλά και να βρεθεί σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Όπου κι αν τοποθετηθεί, όχι μόνο δεν θα γκρινιάξει, αλλά είναι ικανός ακόμα και να... πει “ευχαριστώ” στον προπονητή του που του δίνει την ευκαιρία. Ακόμα κι αν το αξίζει πέρα ως πέρα, ο Σον δεν το θεωρεί δεδομένο και γι' αυτό φροντίζει να εκμεταλλεύεται κάθε περίσταση.

Στις περιόδους που ο Χάρι Κέιν απουσιάζει λόγω των προβλημάτων τραυματισμού όπως συμβαίνει και τη φετινή σεζόν, ο Χέουνγκ Μιν Σον θα ξέρει ότι πρέπει να κάνει διπλή προσπάθεια και όχι μόνο δεν τον βαραίνει ή δεν τον γεμίζει άγχος και ευθύνες, αλλά τον καθιστά απόλυτα έτοιμο να βγει μπροστά για την ομάδα του.

Απέναντι στην Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ, το μεσημέρι της Κυριακής, το έκανε ξανά. Ο Μουρίνιο είχε ένα μικρό παράπονο από εκείνον λόγω των ευκαιριών που έχασε στις καλές στιγμές της Τότεναμ για γκολ νωρίτερα από το 94', όμως, ο Νοτιοκορεάτης κρατούσε το καλύτερο για το τέλος και χάρισε τη σπουδαία νίκη με το τελικό 3-2.

Αυτό ήταν το 50ο του γκολ στην ιστορία της παρουσίας του στην Premier League και γενικότερα το 83ο με τη φανέλα του λονδρέζικου κλαμπ στο οποίο προσφέρει τις τρομερά πολύτιμες υπηρεσίες του.

Αν και στο ποδόσφαιρο οι αριθμοί ελάχιστοι σημασία παίζουν, οι επιδόσεις του Σον είναι τέτοιες που φανερώνουν απίστευτη σταθερότητα, η οποία φυσικά αποδεικνύεται και σημαντικότατη για την ομάδα του.

Φέτος, στα μέσα του Φλεβάρη, έχει φτάσει στα 16 τέρματα και τις 8 ασίστ σε 24 παιχνίδια, συνεχίζοντας την πορεία του προς ακόμα μια εποικοδομητική αγωνιστική περίοδο...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης