«Ματσάρα» με νικήτρια την Τότεναμ στις καθυστερήσεις! (video)

Νικήτρια σε ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια της φετινής Πρέμιερ Λιγκ η Τότεναμ! Η ομάδα του Μουρίνιο επικράτησε εκτός έδρας της Άστον Βίλα με σκορ 3-2 χάρη σε τέρμα του Σον στις καθυστερήσεις! Το σκορ άνοιξαν οι «χωριάτες» με αυτογκόλ του Αλντερβάιρελντ (9’) ενώ ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε στο 27’. Ο Σον σημείωσε το 2-1 με «ριμπάουντ» που πήρε από πέναλτι που έχασε ο ίδιος (45+2’), ο Ένχελς έφερε ξανά το ματς στα ίσα (53’) αλλά «χάρισε» εν τέλει τη νίκη στους «spurs» με ερασιτεχνικό λάθος στο φινάλε.



«Ματσάρα» με νικήτρια την Τότεναμ στις καθυστερήσεις! (video)

Με το σημερινό αποτέλεσμα τα «σπιρούνια» ανέβηκαν στην πέμπτη θέση, φτάνοντας τους 40 βαθμούς ενώ η Άστον Βίλα παραμένει στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη, βρισκόμενη στην 17η θέση με συγκομιδή 25 βαθμών.

Το παιχνίδι θα μείνει αξέχαστο στον Σον, ο οποίος έγινε ο πρώτος Ασιάτης που φτάνει τα 50 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ιδιαίτερο το ματς και για τον Αλντερβάιρελντ, που βρήκε δίχτυα και από τις δύο πλευρές ενώ από την Βίλα ξεχώρισαν ο -κατά διαστήματα- ασταμάτητος Γκρίλις αλλά και ο Μάρβελους Νακάμπα με την σωτήρια επέμβασή του στο 70’. Αρνητικοί πρωταγωνιστές οι Άλι (σ.σ. δεν έβρισκε δίχτυα με τίποτα) και Ένχελς (σ.σ. ολέθριο λάθος στο 3-2).

Το ματς

Πολύ έντονος ο ρυθμός, σε ένα ματς που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα της φετινής σεζόν. Οι «χωριάτες» ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ μετά από εννέα λεπτά παιχνιδιού. Η σέντρα του Ελ-Γκάζι αιφνιδίασε τον Αλντερβάιρελντ, ο οποίος προσπάθησε να διώξει μπροστά από τον Σαματά αλλά έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα το Γιορίς.

Η Τότεναμ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο 15’ ο Άλι παραλίγο να ισοφαρίσει αλλά το πλασέ του σταμάτησε στην προβολή του Χάουζε. Το 1-1 ήρθε τελικά στο 27’, με τον Αλντερβάιρελντ να παίρνει το αίμα του πίσω με δυνατό σουτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και κόντρα στο σώμα του Ντάιερ.

Ο Άλι έχασε πάντως άλλες δύο ευκαιρίες (36’, 42’) ενώ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Μπέρχβαϊν κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ένχελς. Ο Σον ανέλαβε την εκτέλεση, ο Ρέινα απέκρουσε αλλά ο Βορειοκορετάτης έστειλε με δεύτερη προσπάθεια την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Οκτώ λεπτά στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά για να φέρουν οι παίκτες του Σμιθ και πάλι το ματς στο «X». Την εκτέλεση κόρνερ του φανταστικού Γκρίλις εκμεταλλεύτηκε ο Ένχελς, ο οποίος σημείωσε το 2-2 με καρφωτή κεφαλιά.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι μεγάλες φάσεις ανήκουν στους φιλοξενούμενους, με κορυφαία αυτή του 70ου λεπτού. Μετά από συνεχόμενες κόντρες η μπάλα οδηγήθηκε στο ύψος του πέναλτι. Εκεί περίμενε ο Μπέρχβαϊν, ο οποίος σούταρε προς την εστία αλλά η σωτήρια προβολή του Μάρβελους Νακάμπα έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα (73’) ο Ντέλε Άλι επιβεβαίωσε για τέταρτη φορά πως δεν βρίσκεται στη μέρα του, αφού νικήθηκε από τον Ρέινα πλασάροντας από πλεονεκτική θέση ενώ ο Ισπανός πορτιέρο είπε «όχι» και στην προσπάθεια του Σον πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Το ματς κρίθηκε εν τέλει από γκέλα ολκής του Ένχλελς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βέλγος αμυντικός δεν κατάφερε να σταματήσει το διώξιμο του Σάντσεζ, ο Σον έγινε κάτοχος της μπάλας και χάρισε με εύστοχο πλασέ τη νίκη στην ομάδα του!

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Άστον Βίλα (3-4-2): Ρέινα- Κόνσα, Ένχελς, Χάουζε- Ντρινκγουότερ (60’ Νακάμπα), Λουίζ, Τάργκετ, Γκίλμπερτ- Γκρίλις, Ελ-Γκάζι (70’ Τρεζεγκέ), Σαματά (83’ Μπαστόν)

Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς- Αλντερβάιρελντ, Σάντσεζ, Οριέ, Ντέιβις- Ντάιερ (60’ Λο Σέλσο), Γουίνκς- Μπέρχβαϊν (90+6’ Βερτόνγκεν), Λούκας, Άλι (83’ Φερνάντες)- Σον

Σκόρερς

9’ Αλβτερβάιρελντ (αυτ.), 27’ Αλβτερβάιρελντ, 45+2’ Σον, 53’ Ένχελς, 90+4’ Σον

Διαιτητής

Μάρτιν Άτκινσον

Γήπεδο

Βίλα Παρκ

Γιάννης Τζιουμακλής