Χαλ και Σουόνσι μας θυμίζουν το πραγματικό αγγλικό ποδόσφαιρο

Το λιγότερο «χορταστική» μπορεί να χαρακτηριστεί η ισοπαλία (4-4) της 33ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ ανάμεσα στην Χαλ και τη Σουόνσι. Οι δύο ομάδες, αν και δεν το συνηθίζουν, πρόσφεραν «απλόχερα» θέαμα και γκολ στο πιο απολαυστικό ματς της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας μέχρι τώρα. Τρομερή ποικιλία στους σκόρερ! 



Χαλ και Σουόνσι μας θυμίζουν το πραγματικό αγγλικό ποδόσφαιρο

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο ομάδες, στον προηγούμενο αγώνα τους, δεν είχαν βρει εστία σε κανένα από τα σουτ που επιχείρησαν οι ποδοσφαιριστές τους. Ενώ, σε αυτόν του «Κίνγκστον» από τη μία οι «τίγρεις» βρήκαν εστία όσες φορές σκόραραν και από την άλλη, οι «κύκνοι» πραγματοποίησαν έξι συνολικά σουτ που είχαν στόχο το τέρμα. Ίσως να φταίει και η καλή ψυχολογία της Παρασκευής ως μέρα, σε αντίθεση με αυτή που λογικά έχει κάνεις την Τρίτη (τη μέρα που έλαβαν χώρα οι προηγούμενοι αγώνες των δύο ομάδων).

Αξιοσημείωτη επίσης, είναι η ποικιλία στο σκοράρισμα της αναμέτρησης. Και τα οχτώ γκολ του ματς, τα πέτυχαν ισάριθμοι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι αναλυτικά για την Χαλ ήταν οι Λεονάρντο Ντα Σίλβα Λόπες, Μάρκους Μάντισον, Μαλίκ Ουάλκις και Τομ Ιβς ενώ, για την Σουόνσι τα σημείωσαν οι Γουέιν Ράουτλετζ, Κάιλ Νότον, Τζόρνταν Γκάρρικ και Ρίαν Μπρούστερ.

Αναμφισβήτητα, είναι ένα ζευγάρι που ξυπνά αναμνήσεις όσων αφορά την ιδιαιτερότητα που υπήρχε κάποτε στα πρωταθλήματα του Νησιού να μπαίνουν πολλά γκολ σε έναν αγώνα. Την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες και κατάφεραν μέχρι και το πέρας του παιχνιδιού να σημειώσουν το λιγότερο από τέσσερα γκολ η καθεμία, ήταν στο μακρινό 1997 εκεί όπου, η Χαλ, στις 30 Αυγούστου και στο ξεκίνημα εκείνης της σεζόν, είχε επικρατήσει της Σουόνσι, με το εκπληκτικό 7-4. 

Βαγγέλης Καραδήμας

TAGS: