Μονομαχία τερματοφυλάκων στο «Έμιρειτς»

Το απόγευμα της Κυριακής, οι ισόβαθμες Άρσεναλ και Νιούκαστλ βγάζουν τα «ξίφη» τους στο Λονδίνο για να παλέψουν για τη νίκη, σε μία από τις ελάχιστες αναμετρήσεις που τα βλέμματα στρέφονται στους τερματοφύλακες των δύο ομάδων.  



Μονομαχία τερματοφυλάκων στο «Έμιρειτς»

Λίγες ώρες απομένουν για να βρεθούν αντιμέτωποι οι «κανονιέρηδες» με τις «καρακάξες» και η μονομαχία που πραγματικά κυριαρχεί είναι αυτή ανάμεσα στον Ντουμπράφκα και τον Λένο.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Μάρτιν Ντουμπράφκα είναι ο πρώτος σε επεμβάσεις στην Πρέμιερ Λιγκ με 103, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Μπερντ Λένο είναι δεύτερος στη σχετική λίστα με δέκα λιγότερες από τον Σλοβάκο.

Αναλυτικότερα, ο πορτιέρε της Νιούκαστλ διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, σώζοντας πάμπολλες φορές την εστία και την ομάδα του. Αποτελεί αναμφισβήτητα, τον κορυφαίο της σεζόν σε απόδοση για τις «καρακάξες», καθώς είναι η βασική αιτία που η ομάδα της Βόρειας Αγγλίας δεν βρίσκεται στις πιο χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ από την άλλη, παραμένει ένας εκ των λίγων διακριθέντων ποδοσφαιριστών των «κανονιέρηδων» και επίσης πραγματοποιεί μία αρκετά ικανοποιητική περίοδο. Αν ο 27χρονος Γερμανός, δεν είχε υποπέσει σε μερικά σοβαρά λάθη, σίγουρα θα μιλούσαμε για την «τέλεια» χρονιά, ανάλογη του Ντουμπράφκα.

Για την ιστορία, τις επόμενες θέσεις της συγκεκριμένης λίστας καταλαμβάνουν οι Άαρον Ράμσντειλ με 87 αποκρούσεις, μία λιγότερη έχει ο Ματ Ράιαν, ο Τιμ Κρουλ και ο Μπεν Φόστερ έχουν 82 επεμβάσεις, ενώ ο Νικ Πόουπ μετρά 79.

Βαγγέλης Καραδήμας