Έτσι για το... σασπένς!

Έτσι για να γίνει... λίγο πιο ενδιαφέρον! Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε κόντρα στη Νόριτς αλλά επικράτησε με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Σαντιό Μανέ και συνέχισε ακάθεκτη την προσπάθειά της για την επιστροφή της στον θρόνο της Πρέμιερ Λιγκ λίγο πριν κοντράρει την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League.



Έτσι για το... σασπένς!

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ χρειάστηκε την συνεισφορά αρκετών ποδοσφαιριστών για να έρθει το πολύ δύσκολο διπλό, με τους Άλισον, Τζόρνταν Χέντερσον και Μανέ να είναι αυτοί που ξεχώρισαν περισσότερο στο «Κάροου Ρόουντ».

Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 78ο λεπτό για να δούμε το πρώτο (και μοναδικό) τέρμα του αγώνα, με τον Μανέ να κατεβάζει ιδανική βαθιά μπαλιά του Χέντερσον και να νικάει τον Τιμ Κρουλ χαμηλά στην δεξιά του γωνία. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και ο Ολλανδός κίπερ, ο οποίος είχε μια σημαντική διπλή απόκρουση λίγο νωρίτερα, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι σχεδόν μέχρι το φινάλε.

Δράση είχαμε και στην απέναντι εστία, με τον Άλισον να κάνει σημαντικές επεμβάσεις όπως αυτήν του πρώτου ημιχρόνου κατά την οποία έπεσε πολύ ωραία για να ανακόψει κοντινή κάθετη μπαλιά μέσα στην περιοχή του. Τα χρειάστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Βραζιλιάνος, που μάλλον ήλεγχε στην σημαντικότερη στιγμή της Νόριτς με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό του σίδερο και να καταλήγει εκτός. Τρομερό σε ρυθμό ματς, που μπορεί να μην είχε την παραγωγικότητα πιο παλιών ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά σίγουρα αποζημείωσε και τους ουδέτερους αφού οι παίκτες του Ντάνιελ Φάρκε έκαναν πραγματικά σπουδαία εμφάνιση σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, με παραδείγματα όπως την εξαιρετική αντιμετώπιση στον πολύ ορεξάτο Φιρμίνο του πρώτου ημιχρόνου, με τον... Βίρτζιλ φαν Ντάικ της επίθεσης της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ να κάνει όλη την βρώμικη δουλειά στα μαρκαρίσματα και να μοιράζει άψογα το παιχνίδι.

Δεν σταματάει να σπάει ρεκόρ η Λίβερπουλ, η οποία είναι 25 βαθμούς μπροστά από την Μάντσεστερ Σίτι (ένα ματς λιγότερο) και απλώς περιμένει τις μέρες να περάσουν. Έξι ματς μακριά από το καλύτερο αήττητο ρεκόρ που έχει θεσπίσει η Άρσεναλ (43 έναντι 49), και ένα μακριά από την δεύτερη θέση της λίστας για τα περισσότερα συνεχόμενα ματς Πρέμιερ Λιγκ με γκολ. Στα 35 το σερί των «κόκκινων», 36 έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2007-2008) και 55 η πρώτη Άρσεναλ (2001-02). Επιπλέον έχει 34 νίκες στα τελευταία 35 (103/105 βαθμούς), πραγματοποίησε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών με μόλις 26 αγωνιστικές στο πρόγραμμα (76β.), και πλέον μπορεί να πει ότι σε 26 ματς έχει τελειώσει με περισσότερους βαθμούς από τις 486/546 ομάδες στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 1996-97.

Όσον αφορά την αξιόμαχη Νόριτς, παραμένει κολλημένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αγωνιστική την αγωνιστική βλέπει τις ελπίδες της να μειώνονται.

Οι συνθέσεις:

Νόριτς: Κρουλ, Άαρονς, Χάνλεϊ, Τζίμερμαν, Μπάιραμ (26' Λιούις), Τετέι (84' Τετέι), ΜακΛιν, Ντούντα, Κάντουελ, Ραπ (84' Μπουεντία), Πούκι

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (60' Φαμπίνιο), Χέντερσον, Κέιτα (84' Μίλνερ), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (60' Μανέ), Σαλάχ, Φιρμίνο

Γιώργος Σιάφας