Κλασικό διπλό-Μπέρνλι, φωνάζουν για πέναλτι στο 82’ οι «Άγιοι»!

Με σκορ 2-1 επικράτησε η Μπέρνλι της Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρις» για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «clarets» πήραν τους τρεις βαθμούς με δύο τέρματα από… το πουθενά ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Μι οκτώ λεπτά πριν το τέλος!



Κλασικό διπλό-Μπέρνλι, φωνάζουν για πέναλτι στο 82’ οι «Άγιοι»!

Με τη σημερινή νίκη η Μπέρνλι φτάνει ακόμη πιο κοντά στην αποφυγή του υποβιβασμού, αφού το συγκρότημα του Ντάις βρίσκεται πλέον στη 10η θέση με συγκομιδή 34 βαθμών και στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη. Στην 13η θέση η Σαουθάμπτον που παραμένει στους 31 βαθμούς

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους «Αγίους» λίγο μετά τη συμπλήρωση ενός λεπτού, αφού η εκτέλεση κόρνερ του Γουέστγουντ δεν εκτιμήθηκε σωστά από τον Ινγκς. Ο επιθετικός των γηπεδούχων βρισκόταν στο πρώτο δοκάρι αλλά δεν απομάκρυνε την μπάλα, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει τη γραμμή πριν ο ΜακΚάρθι προλάβει να επέμβει.

 

 

Ο ίδιος πάντως φρόντισε να «ρεφάρει» άμεσα, αφού στο 18ο λεπτό ισοφάρισε με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής! Στο 26ο λεπτό λίγο έλειψε οι παίκτες του Χάζενχουτλ να φτάσουν στην ανατροπή, αφού η κεφαλιά του Στέφενς ύστερα από σέντρα του Μπουφάλ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

 

 

Από μια αναγκαστική αλλαγή για τις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος. Στο 22’ ο Σον Ντάις αντικατέστησε τον τραυματία Γουντ με τον Βύντρα, ενώ στο 39ο ο Χάζενχουτλ είδε τον Μπουφάλ να εγκαταλείπει το ματς. Στη θέση του πέρασε ο Τζενεπό.

Η Σαουθάμπτον ήταν αυτή που εισήλθε με περισσότερο ορμή στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Βύντρα… της έκοψε τη φόρα με την «γκολάρα» που σημείωσε στο 60’. Ο σκόρερ υποδέχτηκε με εξαιρετικό κοντρόλ την μακρινή μπαλιά του Χέντρικ και αφού γύρισε το σώμα του, «έγραψε» το 2-1 με δυνατό αριστερό σουτ.

 

 

Στο 82ο λεπτό σημειώθηκε ωστόσο η φάση που θα σηκώσει την περισσότερη συζήτηση. Ο Στέφενς γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά η πορεία της σταμάτησε στο χέρι του Μι! Ο Χούπερ δεν είδε πέναλτι ενώ μαζί του συμφώνησαν και οι άνθρωποι του VAR!

 

 

Οι συνθέσεις

Σαουθάμπτον (4-4-2): ΜακΚάρθι- Βέστεγκαρντ, Στέφενς, Γουόκερ-Πίτερς (73’ Ομπαφέμι), Μπέρτραντ- Γουόρντ-Πράους, Χόιμπιεργκ, Άρμστρονγκ, Μπουφάλ (39’ Τζενεπό)- Λονγκ (86’ Άνταμς), Ινγκς

Μπέρνλι (4-4-2): Πόουπ- Ταρκόφσκι, Μι, Μπάρντσλεϊ, Τέιλορ- Κορκ, Γουέστγουντ, Χέντρικ, ΜακΝίλ- Ροντρίγκεζ, Γουντ (22’ Βύντρα)

Σκόρερ

2’ Γουέστγουντ, 18’ Ινγκς, 60’ Βύντρα

Διαιτητής

Σάιμον Χούπερ

Γήπεδο

Σεντ Μέρις

Γιάννης Τζιουμακλής