Ο Πόουπ «γλυκοκοιτάζει» την θέση του Πίκφορντ στην Εθνική Αγγλίας

Ο τερματοφύλακας της Έβερτον διανύει φέτος την πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας του στα «ζαχαρωτά». Από την άλλη ο Νικ Πόουπ έχει εδραιωθεί κάτω από τα γκολποστ της Μπέρνλι, ενώ επόμενος του στόχος είναι η θέση του βασικού τερματοφύλακα στα «τρία λιοντάρια».



Ο Πόουπ «γλυκοκοιτάζει» την θέση του Πίκφορντ στην Εθνική Αγγλίας

Οι δύο τους έχουν ζήσει μέχρι στιγμής «αντίθετους» βίους στο φετινό πρωτάθλημα. Η Μπέρνλι φέτος ξεκίνησε πολύ καλά την σεζόν, φτάνοντας μέχρι και την πέμπτη θέση, ενώ τα «ζαχαρωτά» έφτασαν μία ανάσα από την ζώνη του υποβιβασμού. Πλέον με τον Κάρλο Αντσελότι στο τιμόνι, η Έβερτον έχει ανακάμψει, χωρίς ωστόσο να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, και βρίσκεται πλέον στην 7η θέση της βαθμολογίας με 36 πόντους.

Από την άλλη οι «clarets» βρίσκονται στην 11η θέση και μόλις πέντε βαθμούς πίσω, αλλά και με έναν αγώνα λιγότερο. Μπορεί να υπάρχει μεγάλη ποιοτική διαφορά στο ρόστερ των δύο ομάδων, άλλωστε το καλοκαίρι ξόδεψε περίπου 140 εκατομμύρια λίρες για μεταγραφές, ωστόσο μεγάλο ρόλο παίζει η απόδοση του τερματοφύλακα.

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Έβερτον τα τελευταία τρία χρόνια, με την φετινή να είναι η πιο δύσκολη για τον νεαρό Άγγλο. Το λάθος του στον αγώνα με την Newcastle οδήγησε στο τελικό 2-2, σε έναν αγώνα που οι «aνθρακωρύχοι» πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας με δύο γκολ του Λουζέν στο 94’ και το 95’.

Άλλο ένα λάθος του στην νίκη με 3-1 επί της Κρίσταλ Πάλας, μπορεί να μην στοίχισε στην ομάδα, ωστόσο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών του συλλόγου. Μετά τον αγώνα ο Γκάρι Νέβιλ του άσκησε έντονη, ενώ θυμήθηκε τον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι στις 28 Σεπτεμβρίου, όταν εκείνος γελούσε με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-3.

Ο ίδιος απάντησε στον Νέβιλ και τους επικριτές του λέγοντας πως: «Σαν άνθρωπος δεν αφήνω κάτι τέτοιο να με επηρεάζει, αλλά με εκνευρίζει».

Από την άλλη ο Πόουπ μετά την μεταγραφή του Χίτον στην Άστον Βίλα το καλοκαίρι και την «μονιμοποίηση» του Τζο Χαρτ στον πάγκο, κάνει τις καλύτερες του εμφανίσεις φέτος στους «Clarets». Μετράει φέτος σε 25 εμφανίσεις ως βασικός εννέα clean sheets, με την Μπέρνλι να έχει δεχθεί συνολικά 38 γκολ, όσα και η Έβερτον. Μπορεί η ομάδα του Σον Ντάικ να μην παίζει το ελκυστικό ποδόσφαιρο που θέλει ο κόσμος στο "Νησί", ωστόσο είναι ένας τρόπος παιχνιδιού που προφανώς αποδίδει για την ομάδα

Ο Πίκφορντ βρίσκεται πιο χαμηλά με έξι clean sheets σε 26 εμφανίσεις, έχοντας δέκα νίκες συνολικά έναντι των εννέα του Πόουπ. Με το Euro 2020 να είναι πιο κοντά από ότι νομίζουμε, αυτοί οι δύο δίνουν μέχρι στιγμής έναν «ευχάριστο» πονοκέφαλο για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την επιλογή του βασικού τερματοφύλακα. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως στην συζήτηση μπορεί να μπει και ο Ντιν Χέντερσον της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ...

Μάριος Αγγελέτος