Άγιαξ: Εξοικονόμησε 244 εκατομμύρια έχοντας δώσει... μόλις 20! (pic)

Με την πώληση και του Χακίμ Ζίγιεχ στην Τσέλσι ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου του 2020, ο Άγιαξ συνεχίζει να βγαίνει τρομερά κερδισμένος στο οικονομικό κομμάτι της παραχώρησης των ταλέντων που αναδεικνύει.  



Άγιαξ: Εξοικονόμησε 244 εκατομμύρια έχοντας δώσει... μόλις 20! (pic)

Ο Αίαντας, συμφώνησε με τους «μπλε» του Λονδίνου για να μεταπηδήσει εκεί ο Χακίμ Ζίγιεχ το φετινό καλοκαίρι, με τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό να διανύει πλέον τους τελευταίους μήνες της θητείας του στον σύλλογο του Άμστερνταμ.

Αυτομάτως, με τα 40 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς τα μπόνους) έναντι των οποίων έδωσε τα χέρια ο Άγιαξ με την Τσέλσι, ο Ζίγιεχ γίνεται η 4η τέταρτη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ολλανδικού κλαμπ, πίσω από τους Ντε Λιχτ, Ντε Γιόνγκ και Ντάβινσον Σάντσες.

Το θέμα, ωστόσο, είναι πως οι τέσσερίς τους, μαζί και με τον Αρκάντιους Μίλικ που είχε επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στη Νάπολι, απέφεραν στον Άγιαξ κέρδος που φτάνει στα 244 εκατομμύρια ευρώ!

Με δεδομένο πως οι προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν έναντι συνολικά 19,8 εκατομμυρίων και παραχωρήθηκαν για σύνολο 264 εκατ.ευρώ, καταλαβαίνει κανείς πως ναι μεν αποδυναμώνεται ο Αίαντας, όμως, έχει βγει τρομερά κερδισμένος οικονομικά και φυσικά θα βρει τον τρόπο του να φέρει στην επιφάνεια νέους υπερταλαντούχους ποδοσφαιριστές...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης