Το αήττητο ξεκίνημα της Λίβερπουλ και όσες το επιχείρησαν στα χρονικά της Πρέμιερ (pic)

Έχοντας ξεπεράσει την επίδοση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 για το καλύτερο ξεκίνημα σε πρωτάθλημα δίχως να καταγράψει ήττα, η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή κυνηγάει μονάχα τους «invincibles» της Άρσεναλ. Πόσες και τι πέτυχαν όταν επιχείρησαν να κάνουν εκκίνηση με αήττητο σερί στην ιστορία της Πρέμιερ...  



Το αήττητο ξεκίνημα της Λίβερπουλ και όσες το επιχείρησαν στα χρονικά της Πρέμιερ (pic)

Η εκπληκτική Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ συνεχίζει ακάθεκτη σε 25 αγωνιστικές με 24 νίκες και 1 ισοπαλία, έχοντας πλέον απόσταση 22 βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Άλλες έξι νίκες θα της εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον φετινό τίτλο για την επιστροφή στην κορυφή έπειτα από 30 χρόνια, με τους «κόκκινους» να κυνηγούν και το αήττητο σερί της Άρσεναλ των Invincibles, οι οποίοι έφτασαν στα 38 παιχνίδια.

Τα 25 ματς είναι το δεύτερο καλύτερο σερί δίχως αρνητικό αποτέλεσμα σε ολόκληρη την ιστορία της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος, με τη Λίβερπουλ να ξεπερνά τα 24 ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ είχαν σταματήσει στα 20 ματς την περασμένη σεζόν, ενώ, η Μάντσεστερ Σίτι της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2017-2018 που δεν είχε αντίπαλο, έφτασε στις 22 πρώτες αγωνιστικές δίχως κακό αποτέλεσμα.

Δείτε τη λίστα με τις εκκινήσεις δίχως ήττα στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Number of unbeaten starts in each Premier League season (1992 - 2020) 📈

A post shared by Football Daily (@footballdailyuk_) on

 

Κώστας Ζάλιαρης