Άγιαξ: Δεν θα κυνηγήσει... οικονομική δικαίωση για το ματς με την Τσέλσι

Αν και η UEFA φέρεται να έχει παραδεχθεί ανεπίσημα πως ήταν λάθος του Ρόκι οι δύο απανωτές αποβολές στο εκπληκτικό 4-4 του Άγιαξ με την Τσέλσι, ο Αίαντας δεν θα κυνηγήσει τη δικαίωση παρά το γεγονός πως θα μπορούσε να εξασφαλίσει αποζημίωση μέχρι και 12 εκατομμυρίων ευρώ.  



Άγιαξ: Δεν θα κυνηγήσει... οικονομική δικαίωση για το ματς με την Τσέλσι

Σύμφωνα με την ολλανδική De Telegraaf, στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κάνοντας ένα review της φάσης των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, στάθηκαν στην εντυπωσιακή ισοπαλία των «μπλε» του Λονδίνου με τον Άγιαξ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τα παιδιά του Λάμπαρντ να κάνουν τρομερή επαναφορά στο σκορ και μάλιστα να φτάνουν και σε πέμπτο γκολ, το οποίο ακυρώθηκε για χέρι.

Σ' εκείνο το παιχνίδι, το come-back της Τσέλσι πήρε τεράστια ώθηση από την διπλή αποβολή των Μπλιντ και Φέλτμαν από τον Τζιανλούκα Ρόκι σε μια φάση που είναι αρκετά σπάνια και προκάλεσε τα έντονα παράπονα των Ολλανδών για τις αποφάσεις του ρέφερι.

Όπως τονίζει το προαναφερθέν ολλανδικό Μέσο για το στόρι εκείνης της αναμέτρησης, στην UEFA φέρονται να έχουν παραδεχθεί ανεπίσημα πως συνέβη διαιτητικό λάθος στο ματς.

Παρ' όλα αυτά, στον Άγιαξ δεν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι και να κυνηγήσουν το θέμα τόσο καιρό μετά... «Είναι ανούσιο και δεν θα βγάλει τίποτα καλό...» φέρεται να είπε ο νυν εκτελεστικός διευθυντής του Αίαντα, Έντουιν Φαν ντερ Σαρ.

Ο Άγιαξ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και η Τσέλσι προετοιμάζεται για τα πρώτα ραντεβού με την Μπάγερν Μονάχου έπειτα από τον θριαμβευτικό τελικό του 2012 στο Μόναχο...

Κώστας Ζάλιαρης