Μια σκοτεινή μάχη με έναν... σκοτεινό αντίπαλο

Η Άκρινγκτον ανακοίνωσε πως αποσύρει το Νο29 προς τιμήν του Μπίλλυ Κι, ο οποίος αποτελούσε τοτέμ για την ομάδα. Ο Κι είναι μόλις 29 αλλά τα πολλά προβλήματα με την κατάθλιψη, το άγχος και τη βουλιμία τον ανάγκασαν πριν μερικές μέρες να ανακοινώσει την απόσυρση του από την ενεργό δράση.  



Μια σκοτεινή μάχη με έναν... σκοτεινό αντίπαλο

Μπορεί η Άκρινγκτον να αγωνίζεται στη Λιγκ 1 της Αγγλίας, όμως η κίνηση της θυμίζει ομάδας που αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν στη θέση του Μπίλλυ Κι βρισκόταν κάποιος πιο διάσημος ποδοσφαιριστής κι αν στη θέση της Άκρινγκτον βρισκόταν μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, που το όνομα της θα «πουλούσε» περισσότερο, τότε όλες οι αθλητικές σελίδες και τα social media θα το είχαν πρώτο θέμα.

Στη θέση του Κι θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας, η μάχη με το «θεριό» της κατάθλιψης είναι δύσκολη και μακροχρόνια, είναι θλιβερό ένας ποδοσφαιριστής να «κρεμάει» τα παπούτσια του σε μια ηλικία που θα έπρεπε να είναι το απόγειο της καριέρας του.

Ο Μπίλλυ Κι πήγε για πρώτη φορά στην Άκρινγκτον τη σεζόν 2009/2010 όπου σε 27 συμμετοχές πέτυχε 5 γκολ. Στη συνέχεια θα μετακομίσει στην Τόρκι για ενάμιση χρόνο, εκεί θα πετύχει 9 τέρματα και στη μέση της σεζόν θα μετακομίσει στη Μπέρτον Αλμπίον οπου θα μείνει έως τη σεζόν 2014/2015.

Σε αυτό το διάστημα ο Κι βρήκε 39 φορές δίχτυα. Τη σεζόν 2014/2015 θα δυσκολευτεί αρκετά σε επαγγελματικό επίπεδο, θα αλλάξει δύο ομάδες τη Σκάνθορπ και τη Μάνσφιλντ με απολογισμό μόλις 2 γκολ. Κάπου εκεί η πόρτα της Άκρινγκτον θα ανοίξει ξανά για δεύτερη φορά, η σεζόν 2015/2016 θα τελειώσει εξαιρετικά για τον Άγγλο επιθετικό και ο απολογισμός του θα είναι 17 γκολ και 14 ασίστ.

Όλα έμοιαζαν να έχουν βρει το δρόμο τους, οι καλές εμφανίσεις, τα γκολ, οι ασίστ.

Ακολουθούν άλλες δύο πολύ καλές χρονιές, όπου από το 2016 έως το 2018 είχε “ματώσει” 38 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ οι τελικές του πάσες ήταν 9.

Τίποτα δε μας προϊδέαζε για το μέλλον, με το «θεριό» της κατάθλιψης να μεγαλώνει μέσα του. Ο Κι αδυνατούσε να το παλέψει, η βουλιμία και το άγχος ήταν κι αυτοί αντίπαλοι του σ' αυτή τη μάχη.

Τη φετινή χρονιά ο 29χρονος ποδοσφαιριστής δεν αγωνίστηκε ούτε μια φορά και κάπου εκεί έρχεται η κακή μέρα.

Το ημερολόγιο έγραφε 29 Ιανουαρίου, ο Μπίλλυ Κι δηλώνει πως εγκαταλείπει την ενεργό δράση, όμως η μάχη για ζωή θα δίνεται καθημερινά...

Κράτα γερά, Μπίλλυ!

Μάρκος Βούρβαχης