Λίβερπουλ: Το απόλυτο ρεκόρ σε 25 αγωνιστικές με «τρίποντο» (pic)

Τη μια κορυφή μετά την άλλη πιάνει σε στατιστικά η Λίβερπουλ μέχρι να κατακτήσει και αυτή της Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια. Οι «κόκκινοι» με τη βαθμολογική τους συγκομιδή αυτή τη στιγμή έπειτα από 25 αγωνιστικές πρωταθλήματος, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενη επίδοση από την εποχή που καθιερώθηκαν οι τρεις βαθμοί στη νίκη.  



Λίβερπουλ: Το απόλυτο ρεκόρ σε 25 αγωνιστικές με «τρίποντο» (pic)

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνεχίζει με 16 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, αήττητη επί 42 αναμετρήσεις και με 24 θετικά αποτελέσματα και 1 ισοπαλία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Έπειτα από 25 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα έχει φτάσει στους 73 βαθμούς από τις αρχές του Φλεβάρη, αριθμός που είναι ο καλύτερος που έχει δει ποτέ η πρώτη κατηγορία της Αγγλίας από την εποχή που η νίκη άρχισε να δίνει τρεις βαθμούς.

Δεύτερη είναι η Μάντσεστερ Σίτι του 2018 με τους 68 βαθμούς στον ίδιο αριθμό αγώνων, έχοντας ισοφαρίσει την εκπληκτική Τότεναμ του 1961.

Πιο χαμηλά έρχεται η Τσέλσι στα πρώτα χρόνια του Ζοσέ Μουρίνιο και η Λίβερπουλ εμφανίζεται ξανά, τόσο με τους αριθμούς που είχε καταγράψει το 1988, όσο και με αυτούς μέσα στο 2019...

Κώστας Ζάλιαρης