Ο Ντε Χέα έγινε 300άρης και ... παλεύει με τον κακό του εαυτό

Ο Νταβίντ Ντε Χέα μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ συμπληρώνοντας 300 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετακομίζοντας το καλοκαίρι του 2011 στο Ολντ Τράφορντ ξεπέρασε την αρχική αμφισβήτηση, έγινε «φύλακας άγγελος» των κόκκινων διαβόλων, ωστόσο, κατά περιόδους ρίχνει τρομερά την απόδοσή του...  



Ο Ντε Χέα έγινε 300άρης και ... παλεύει με τον κακό του εαυτό

Στην αναμέτρηση του Σαββάτου (1/2) απέναντι στη Γουλβς ο Νταβίντ Ντε Χέα κράτησε ανέπαφη την εστία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς όμως να καταφέρει να πανηγυρίσει τη νίκη, με τις ομάδες να φεύγουν από το γήπεδο ισόπαλες (0-0). Ο Ισπανός διεθνής πορτιέρο απέναντι στους «Λύκους» συμπλήρωσε την 300η συμμετοχή σε αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ. Ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα αν παρατηρήσουμε ποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη σχετική λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Το όνομα του Νταβίντ Ντε Χέα βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων». Όντας 29 ετών και παίζοντας ως βασικός τερματοφύλακας μπορεί να βρεθεί στην πρώτη τριάδα εφόσον παραμείνει στο Ολντ Τράφορντ μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Ο Ράιαν Γκίγκς μοιάζει αξεπέραστος στην πρώτη θέση με 632 συμμετοχές αγωνιζόμενος μέχρι τα 40 του χρόνια στο «Θέατρο των Ονείρων».

Ο Ντε Χέα μπήκε αμέσως στα βαθιά μετακομίζοντας στο «Ολντ Τράφορντ». Οι απαιτήσεις ήταν τεράστιες καθώς έπρεπε να... βάλει τα γάντια του Έντφιν φαν ντερ Σαρ, με τον Ολλανδό να έχει μείνει στις καρδιές των οπαδών της Γιουνάιτεντ. Η μεταγραφή του 20χρονου Ντε Χέα από την Ατλέτικο Μαδρίτης κόστισε £18.9 εκ. και αποτέλεσε την ακριβότερη μετακίνηση για τερματοφύλακα στο Νησί εκείνη την εποχή.

Η αρχή ήταν περίεργη με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι το «σκαρί» του Ντε Χέα δεν ταιριάζει στην Πρέμιερ Λιγκ. Αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες στα βαθιά γεμίσματα και στα κόρνερ με τα δυνατά κορμιά της Πρέμιερ να του βάζουν δύσκολα. Ο Ισπανός όμως ήταν αποφασισμένος να τα καταφέρει και μπήκε σε ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων με στόχο την ενδυνάμωση περνώντας αρκετές ώρες σκληρής δουλειάς στο «Κάρινγκτον». Δουλειά που είχε αποτέλεσμα καθώς η εξέλιξή του ήταν εντυπωσιακή, με σημαντική βελτίωση στα αδύναμα σημεία που ήταν κυρίως οι έξοδοι.

Ο Ντε Χέα ωρίμασε γρήγορα κάτω από τα γκολπόστ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παρά το δύσκολο ξεκίνημα κατάφερε να δώσει την αίσθηση σιγουριάς στην άμυνά του, δίχως όμως να λείπουν και οι περίοδοι που... ό,τι πάει προς την εστία του συνήθως είναι γκολ.

Έχει κρατήσει 105 φορές ανέπαφη την εστία του σε μια μεταβατική περίοδο για το κλαμπ που ακόμα παλεύει να βρει την ... επόμενη ταυτότητά του, μετά την εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης