Ποτέ την ίδια 11άδα σε ολόκληρη τη σεζόν ο Γκουαρδιόλα!

Το -22 από την κορυφή δεν αφήνει πλέον ούτε την παραμικρή ελπίδα στη Μάντσεστερ Σίτι για ανατροπή της κατάστασης. Η ιστορία θα γράψει πως η μαγική Λίβερπουλ επέστρεψε στο θρόνο έπειτα από 30 χρόνια και πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα άλλαζε τα πρόσωπα της 11άδας ... σαν τα μπλουζάκια που ιδρώνουν οι παίκτες τις προπονήσεις!  



Ποτέ την ίδια 11άδα σε ολόκληρη τη σεζόν ο Γκουαρδιόλα!

Οι «πολίτες» μετά τον όρκο που είχαν δώσει στις αρχές του Ιανουαρίου του 2019 να μην ξαναχάσουν παιχνίδι με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μια σπουδαία επιτυχία με το back-to-back πρωτάθλημα, φέτος καταποντίστηκαν από την Λίβερπουλ που θα μείνει στην ιστορία για τα επιτεύγματά της.

Αρχές Φλεβάρη, το μοναδικό που απομένει είναι η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου από τους «κόκκινους» που απολαμβάνουν διαφορά 22 βαθμών στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, προελαύνοντας δίχως να μπορεί κάποιος αντίπαλος να τους σταματήσει.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα ηττήθηκε και από την Τότεναμ με το τελικό 2-0 στο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής και ο Πεπ Γκουαρδιόλα προβληματίστηκε τόσο που το συζητούσε με τους παίκτες του επί 45 λεπτά! Αυτό που άκουσε, το γνωρίζει πολύ καλά, αλλά ενδεχομένως να του διέφευγε πάνω στην ένταση της σκέψης για τις λύσεις στα προβλήματα της ομάδας του...

Ποτέ τη φετινή σεζόν δεν έχει παρατάξει την ίδια 11άδα, ούτε καν απλά σε δύο διαδοχικά ματς! Ποτέ! Έχει κάνει 76 αλλαγές στο σύνολό τους, στα ματς του πρωταθλήματος και είναι οι περισσότερες που έχουν σημειωθεί απ' οποιαδήποτε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ μέχρι και αυτό το σημείο τηςσεζόν!

Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές του, τόνισαν την ανάγκη να μη δοκιμάζει νέα συστήματα τα οποία δεν είναι τόσο καλά δουλεμένα στις προπονήσεις, με τον Πεπ να φέρεται πως έχει αρχίσει να αλλάξει μεθόδους από την ημέρα που έχασε από δίπλα του τον Μικέλ Αρτέτα, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να βρεθεί στον πάγκο της Άρσεναλ...

Κώστας Ζάλιαρης