Άστοχοι οι Ομπαμεγιάνγκ-Ροντρίγκεζ, ισοπαλία στο «Τερφ Μουρ»

Χωρίς σκορ (0-0) και με μοιραίους του Ομπαμεγιάνγκ και Τζέι Ροντρίγκεζ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Μπέρνλι-Άρσεναλ στο «Τερφ Μουρ» για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Άστοχοι οι Ομπαμεγιάνγκ-Ροντρίγκεζ, ισοπαλία στο «Τερφ Μουρ»

Οι δύο ομάδες συνεχίζουν να ισοβαθμούν φτάνοντας τους 31 βαθμούς, με τους «κανονιέρηδες» να βρίσκονται στην 10η θέση και τους «clarets» να ακολουθούν στην 11η.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός ότι ο Σον Ντάις δεν πραγματοποίησε καμία αλλαγή ενώ ο Μεσούτ Οζίλ έφτασε τις 250 συμμετοχές με την Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το ματς

Οι «κανονιέρηδες» ήταν αυτοί που απείλησαν με το «καλησπέρα»! Οι παίκτες του Αρτέτα ξεδίπλωσαν μια όμορφη επίθεση, η οποία ολοκληρώθηκε με σέντρα του Ομπαμεγιάνγκ και άστοχη κεφαλιά του Λακαζέτ (2’).

Μοιραίος στο πρώτο μέρος ο Ομπαμεγιάνγκ, με τον Γκαμπονέζο να πετά στα σκουπίδια δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες στο 14ο και 36ο λεπτό. Η πρώτη ολοκληρώθηκε με τραγικό πλασέ που πέρασε άουτ, η δεύτερη σταμάτησε στον Πόουπ.

Η Μπέρνλι επισκέφτηκε τα αντίπαλα καρέ για πρώτη φορά στο 19ο λεπτό, με το σουτ του Τζέι Ροντρίγκεζ να αναγκάζει σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Λένο. Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους και στο 39’! Η σέντρα του ΜακΝίλ βρήκε εντός περιοχής τον Χέντρικ αλλά το τελείωμα του τελευταίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Από το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και μέχρι το τέλος του ματς, οι «clarets» άρχισαν τα γεμίσματα στην περιοχή των «κανονιέρηδων», δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Η αναγκαστική αλλαγή του Σακά στο ημίχρονο και η έλλειψη αριστερού μπακ να τον αντικαταστήσει, στοίχησε στην Άρσεναλ, η οποία αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα μέχρι το 76ο λεπτό.

Σε εκείνο το ο Ομπαμεγιάνγκ είχε ακόμη μια ευκαιρία να βρει δίχτυα, η κεφαλιά του ύστερα από σέντρα του Λακαζέτ ήταν καλή αλλά πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 78ο λεπτό σημειώθηκε ωστόσο η φάση του αγώνα με πρωταγωνιστή τον Τζέι Ροντρίγκεζ!

expanded thumbnail

Ο Γουέστγουντ «γέμισε», ο ΜακΝίλ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο επιθετικός των γηπεδούχων εκτέλεσε εξ’ επαφής αλλά η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια «έκατσε» πάνω στη γραμμή του τέρματος, με τους φιλοξενούμενους να την απομακρύνουν στη συνέχεια της φάσης.

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Μπέρνλι (4-4-2): Πόουπ- Μι, Ταρκόφσκι, Λόουτον, Τέιλορ- Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝίλ, Χέντρικ- Τζέι Ροντρίγκεζ, Γουντ

Άρσεναλ (4-2-3-1): Λένο- Νταβίντ Λουίζ, Μουστάφι, Μπεγερίν, Σακά (46’ Τορέιρα)- Τζάκα, Γκεντουζί- Οζίλ (63’ Γουίλοκ), Μαρτινέλι, Ομπαμεγιάνγκ- Λακαζέτ (89’ Ενκετιά)

Διαιτητής

Κρις Κάβαναγκ

Γήπεδο

Τερφ Μουρ

Γιάννης Τζιουμακλής