Η Λίβερπουλ ξεπέρασε ήδη τις νίκες της μαγικής Γιουνάιτεντ του τρεμπλ!

Έπειτα από 25 αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ με επίδοση 24-1-0 έχει ξεπεράσει από τα τέλη Ιανουαρίου τις νίκες που είχε πάρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από μια 20ετία, όταν είχε κατακτήσει τρεμπλ!  



Η Λίβερπουλ ξεπέρασε ήδη τις νίκες της μαγικής Γιουνάιτεντ του τρεμπλ!

Οι «κόκκινοι» του Κλοπ, έχουν απόσταση 19 βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι στην πιο... μονόπλευρη Πρέμιερ Λιγκ από καταβολής της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Ασφαλώς τέτοια διαφορά δεν έχει σημειωθεί ποτέ ξανά σε αυτό το σημείο της αγωνιστικής περιόδου και ίσως να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά στο μέλλον εξαιρουμένης της τρέχουσας σεζόν που είναι ιδιαίτερη για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται για το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 30 χρόνια, χρειάζεται λίγα βήματα ακόμα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο διώχνοντας από τον θρόνο τους «πολίτες» και αυτή τη στιγμή, έπειτα από 23 νίκες, έχει ήδη ξεπεράσει την επίδοση της εκπληκτικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της σεζόν 1998-1999!

Σε εποχή πολύ διαφορετικού επιπέδου για το αγγλικό ποδόσφαιρο και την Πρέμιερ Λιγκ, οι «κόκκινοι διάβολοι» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τότε, είχαν χρειαστεί μόλις 22 νίκες για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, στη χρονιά την οποία είχαν ολοκληρώσει με το τρεμπλ και με τον απίθανο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου στη Βαρκελώνη.

Παράλληλα, οι φετινοί πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκονται στο -3 από το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί που έχει παρατηρηθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα, έχοντας 15 διαδοχικά «τρίποντα».

Με αυτό τον αριθμό, ισοφάρισαν τη Μάντσεστερ Σίτι, ξανά η Λίβερπουλ είχε φτάσει στις 17 νίκες σε ένα σερί που είχε διακοπεί τον Οκτώβρη του 2019, ενώ, το απόλυτο ρεκόρ έχει η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα από τον Δεκέμβρη του 2017 με τις 18 νίκες.

Κώστας Ζάλιαρης