Το… πλήρωσε με επαναληπτικό η Λίβερπουλ

Σε επαναληπτικό θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη της πρόκριση στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας η Λίβερπουλ, η οποία αν και προηγήθηκε 0-2 στην έδρα της Σριούσμπερι είδε τους γηπεδούχους να κάνουν το 2-2 πληρώνοντας το ροτέισον και κυρίως τις τραγικές εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών της.



Το… πλήρωσε με επαναληπτικό η Λίβερπουλ

Όλα έδειχναν να κυλάνε καλά μετά το δεύτερο γκολ μόλις 28’’ μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, αλλά μια αλλαγή από την πλευρά των γηπεδούχων έφερε τα πάνω-κάτω. Κι αυτό γιατί με την συμπλήρωση μιας αγωνιστικής ώρας ρίχτηκε στο ματς ο Τζέισον Κάμινγκς, που πέντε λεπτά αργότερα μείωσε από το σημείο του πέναλτι και στο 75’ ολοκλήρωσε το επικό comeback απέναντι στην πρωτοπόρο και κατά πάσα πιθανότητα φετινή πρωταθλήτρια της Πρέμιερ Λιγκ.

Τραγικές στο σύνολό τους οι εμφανίσεις των παικτών του Κλοπ, που δεν ήθελε με τίποτα να παίξει και δεύτερο παιχνίδι με την Σριούσμπερι και γι’ αυτό έριξε στην μάχη τόσο τον Μοχάμεντ Σαλάχ όσο και λίγο αργότερα τον Ρομπέρτο Φιρμίνο. Δεν άλλαξε κάτι από εκείνο το σημείο και μετά, με αμφότερους να αστοχούν σε μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν το πέμπτο γκολ της συνάντησης. Σκορποχώρι η άμυνα, ενώ είχες την αίσθηση πως στο μυαλό τους οι «κόκκινοι» είχαν τόσο δεδομένη την πρόκριση που δεν… πείστηκαν να βγάλουν το κάτι παραπάνω. Ενδεικτικό του κακού απογεύματος στο οποίο βρέθηκαν άπαντες είναι η πρώτη μπαλιά του Σαλάχ στο ματς, με τον Αιγύπτιο να προσπαθεί να βρει τον Τζόελ Μάτιπ που είχε περάσει εκτός ως αλλαγή και εκείνη την ώρα έκανε τον γύρο του γηπέδου για να φτάσει στον πάγκο.

Το σκορ είχε ανοίξει μόλις στο πρώτο τέταρτο ο Κέρτις Τζόουνς, για να ακολουθήσει ένα υπέροχο τελείωμα του Ντόναλντ Λαβ αλλά στην λάθος εστία. Πάντως, και με χιουμοριστική διάθεση, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Σριούσμπερι δυσκόλεψε κάποιον από την Πρέμιερ Λιγκ…

 

 

Η ενδεκάδα της Λίβερπουλ: Αντριάν, Γουίλιαμς, Μάτιπ (79’ Μάτιπ), Λόβρεν, Λαρουσί, Τσιριβέγια, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Έλιοτ (71’ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Οριγκί, Μιναμίνο (85’ Φιρμίνο)

Γιώργος Σιάφας