Ρομπέρτο Φιρμίνο: Ο άνθρωπος που «μιλάει» μακριά από το Άνφιλντ! (vid)

Όταν η Λίβερπουλ απομακρύνεται από τον κόσμο και το «σπίτι» της και βρίσκει τα ζόρια, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι εκεί για να δίνει λύσεις, όπως το έκανε και το βράδυ της Πέμπτης στο «Μολινό».  



Ρομπέρτο Φιρμίνο: Ο άνθρωπος που «μιλάει» μακριά από το Άνφιλντ! (vid)

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός των «κόκκινων», έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα το σκοράρισμα συγκριτικά με τους Μανέ και Σαλάχ, έχει μάθει πολύ περισσότερο το ρόλο του δημιουργού, ωστόσο, κάνει και τα δικά του, κυρίως όταν η Λίβερπουλ απομακρύνεται από το «Άνφιλντ».

Στο τρομερά δύσκολο παιχνίδι στην έδρα της Γουλβς, ο Φιρμίνο πέτυχε εντυπωσιακό γκολ στο 84ο λεπτό για να χαρίσει στο σύνολο του Κλοπ την 22η νίκη του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και αυτό ήταν το 8ο τέρμα του «Μπόμπι» στο τρέχον πρωτάθλημα.

Όλα, μα όλα, έχουν σημειωθεί σε εξορμήσεις των πρωτοπόρων!

Από το 2-1 στο St.Mary's απέναντι στη Σαουθάμπτον, στο 3-0 στην έδρα της Μπέρνλι, στο 2-1 επί της Τσέλσι στο Λονδίνο και τη νίκη με ίδιο σκορ επί της Κρίσταλ Πάλας στο Selhurst Park.

Από το 4-0 επί της Λέστερ στο King Power Stadium σε μια από τις πιο εύκολες εκτός έδρας «αποστολές» της Λίβερπουλ για φέτος, στο 1-0 επί της Τότεναμ και τώρα στο 2-1 απέναντι στους «λύκους» του Νούνο Σάντο.

Σε όλα αυτά μπορεί κανείς να προσθέσει και τα δύο γκολ στον ημιτελικό και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων τον Δεκέμβριο, με τα τέρματά του να είναι καθοριστικά για την κατάκτηση του τροπαίου από το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ...

Κώστας Ζάλιαρης