Δώστε το της από τώρα να τελειώνουμε! (vid)

Γι' αυτό θα είναι η φετινή πρωταθλήτρια της Πρέμιερ Λιγκ! Τι άλλο να κάνει αυτήν η Λίβερπουλ, που μετά από ένα κάκιστο δεύτερο μέρος και με τις πιθανότητες κατά της, κατάφερε να πάρει τεράστια εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Γουλβς (1-2) και να κάνει ένα από τα πιο αποφασιστικά βήματα για την επιστροφή της στην κορυφή μετά από 30 χρόνια.



Δώστε το της από τώρα να τελειώνουμε! (vid)

Μπαίνει το γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο πέντε λεπτά πριν το τέλος και πλέον είσαι σίγουρος πως ο Γιούργκεν Κλοπ και οι ποδοσφαιριστές του δύσκολα δεν θα πανηγυρίζουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την κατάκτηση του τίτλου. Τόσο σίγουρος που σκέφτεσαι κάπως πιο δευτερεύοντα πράγματα όπως τι (ακόμη καλύτερο) θα γινόταν εάν ο Μοχάμεντ Σαλάχ σταματούσε να είναι τόσο εγωιστής και εάν ο Ανταμά Τραορέ προβάρει τα κόκκινα μετά την τρομερή του εμφάνιση για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Το ματς έδειχνε να πάει όπως το ήθελε το πλάνο, και μάλιστα ακόμη πιο θετικά, με τον Τζόρνταν Χέντερσον να ανοίγει το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με αρκετή δόση τύχης και να επιβραβεύει από νωρίς εαυτόν για την μετέπειτα πολύ μεστή παρουσία που είχε στον αγωνιστικό χώρο (χαλαρά ο MVP του ματς). Ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που πήρε την κατάσταση στα χέρια του και στο φινάλε, όταν τέρας ψυχραιμίας πήρε το κακό κοντρόλ του Σαλάχ και το μετέτρεψε σε πάσα σε πρώτο χρόνο για τον Φιρμίνο, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κεραυνοβολήσει τον εξίσου πολύ θετικό Ρούι Πατρίσιο, έχοντας κάνει... ζέσταμα δευτερόλεπτα νωρίτερα σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία να το χαρεί πιο άμεσα.

Και το χάρηκε, έστω και ετεροχρονισμένα, με την μπάλα να μένει εκτός εστίας του Άλισον, με τον Βραζιλιάνο από την πλευρά του να βάζει όχι λιθαράκι αλλά... τσιμεντόλιθο στη νίκη της ομάδας του με καθοριστικές επεμβάσεις. Έκανε πάρτι ο Ανταμά από την δεξιά πτέρυγα, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη τον Ραούλ Χιμένες και την μοναδική του ικανότητα να μεταμορφώνεται από κρυφός κυνηγός σε έναν βαρύ φορ παλιάς κοπής συνεισφέροντας πάρα πολύ στον τρόπο ανάπτυξης των «λύκων». Ο Μεξικανός ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 51' σε 1-1, έχοντας ξεκινήσει ο ίδιος την φάση και τελειώνοντάς την με θανατηφόρα κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Άλισον. Τα εύσημα πρέπει να πάνε και στον Ανταμά, που όργωσε το γήπεδο πριν στείλει σέντρα πάρε-βάλε στον συμπαίκτη του.

Από 'κει και πέρα, ένα ακόμη δείγμα του πόσο θέλουν... Θεοί και Δαίμονες να πάρει την φετινή Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ είναι και η τεράστια χαμένη ευκαιρία του κρύου Ντιόγκο Ζότα με την οποία ολοκληρώθηκε το ματς. Ανταμά και Ραούλ σμπαράλιασαν και πάλι την «κόκκινη» άμυνα, αλλά ο Ζότα δεν μπόρεσε να γυρίσει σωστά το κορμί του και η μπάλα κατέληξε στα πουλιά. Στους 67 βαθμούς και το +16 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι η Λίβερπουλ, που έχει και ένα ματς λιγότερο. Στους 34 βαθμούς η Γουλβς, όσους έχει η 5η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η 6η Τότεναμ. Χτυπιόταν και όχι αδίκως ο Νούνο στο φινάλε, με την χαμένη ευκαιρία της αλλαγής του να στερεί από μια σπουδαία ομάδα έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην μάχη της διεκδίκησης, γιατί όχι ακόμη και της τετράδας.

Σημαντικό γεγονός στο ματς ήταν και η αποχώρηση του Σαντιό Μανέ εξαιτίας τραυματισμού στο 33', με τον Τακούμι Μιναμίνο να συμπληρώνει κυρίως με την φυσική του παρουσία το κενού του Σενεγαλέζου.

 

Οι συνθέσεις:

Γουλβς: Ρούι Πατρίσιο, Ντεντόνκερ, Κόαντι, Σάις, Ντόχερτι, Χόνι, Μουτίνιο (87’ Γκιμπς-Γουάιτ), Νέβες, Νέτο (77’ Ντιόγκο Ζότα), Ανταμά, Ραούλ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (70’ Φαμπίνιο), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (86’ Οριγκί), Μανέ (33’ Μιναμίνο), Φιρμίνο

Γιώργος Σιάφας