Ατσάλινη Άρσεναλ σε φοβερό ντέρμπι! (vids)

Η Άρσεναλ με παίκτη λιγότερο από το 26' και έχοντας βρεθεί δυο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να φύγει αλώβητη από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με το τελικό 2-2 στο μεγάλο ντέρμπι με την Τσέλσι! Αναποτελεσματική και φλύαρη η ομάδα του Λάμπαρντ όταν έπρεπε να τελειώσει το ματς, χαρακτήρας και μέταλλο από πλευράς «κανονιέρηδων» στα δύσκολα!  



Ατσάλινη Άρσεναλ σε φοβερό ντέρμπι! (vids)

Το ντέρμπι θα μπορούσε να έχει κριθεί παντελώς από την μεγάλη γκάφα του Μουστάφι στο 26ο λεπτό και την αποβολή του Νταβίντ Λουίζ για το μαρκάρισμα στον Άμπραχαμ, από το οποίο ο Βραζιλιάνος αμυντικός είδε την κόκκινη κάρτα και η Τσέλσι έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα. Ο Ζορζίνιο έκανε το 1-0, οι «μπλε» είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα, αριθμητικό αβαντάζ στον αγωνιστικό χώρο κι όμως... δεν ήταν τόσο καλοί όσο στο 11 με 11! Οι «κανονιέρηδες», που είχαν διατρέξει περισσότερους κινδύνους στο ξεκίνημα του ντέρμπι με τον Λένο να πιάνει την κεφαλιά του Άμπραχαμ στο 15' και τη σέντρα – σουτ του Χάντσον – Οντόι λίγο αργότερα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, έδειξε αντίδραση και στάθηκε αξιοπρεπέστατα.

Η Τσέλσι δεν τελείωσε ποτέ το παιχνίδι παρά το φορτσάτο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν πήρε πέναλτι για χέρι του Σακά στο 50' και ένα γλίστρημα του Ενγκολό Καντέ επέτρεψε στην Άρσεναλ να ισοφαρίσει, να ξαναβρεί πνοή, να φωνάξουν ξανά οι οπαδοί της! Ο Μαρτινέλι πέταξε τη μπάλα μπροστά κι έφυγε μόλις είδε τον Γάλλο χαφ των γηπεδούχων να γλιστράει και πλάσαρε σωστά τον Κέπα για το 1-1! Οι παίκτες του Αρτέτα έβγαλαν χαρακτήρα και χτύπησαν κανονικότατα το παιχνίδι. Ο Λάμπαρντ πέρασε στο παιχνίδι τον Μάουντ, ο Γουίλιαν είδε τον Λένο να του λέει «όχι» σε σουτ που πήγε πάνω του, μπήκε και ο Μπατσουαγί και στο 80' ο Λένο έβγαλε μια τρομερή ανάποδη κεφαλιά του Μπάρκλεϊ! Το ντέρμπι είχε συγκλονιστικό φινάλε, στο 84' ο Αθπιλικουέτα με προβολή από το πρώτο δοκάρι στην κοιμώμενη άμυνα της Άρσεναλ σκόραρε για το 2-1 και την αποκατάσταση της τάξης, όμως, η Άρσεναλ αντέδρασε ξανά και στο 87' με αριστερό (!) σουτ του Μπεγερίν διαμορφώθηκε το 2-2!

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Έμερσον, Καντέ (69' Μάουντ), Ζορζίνιο, Κόβασιτς (66' Μπάρκλεϊ), Χάντσον – Οντόι, Άμπραχαμ, Γουίλιαν (79' Μπατσουαγί)

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν, Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Σακά, Τορέιρα, Τζάκα, Πεπέ (81' Χόλντινγκ), Οζίλ (55' Γκεντουζί), Μαρτινέλι, Λακαζέτ

Κώστας Ζάλιαρης