Κλοπ: «Η επιστροφή του Κόπα Άφρικα τον Ιανουάριο, είναι για μας καταστροφή»

Ξεκάθαρα κατά την επιστροφή του Κόπα Άφρικα 2021 από το καλοκαίρι στα τέλη του Ιανουαρίου έως τον Φεβρουάριο τέθηκε με δηλώσεις του ο Γιούγκεν Κλοπ, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε την εν λόγω επιστροφή ακόμα και... καταστροφική για την ομάδα του!



Κλοπ: «Η επιστροφή του Κόπα Άφρικα τον Ιανουάριο, είναι για μας καταστροφή»

Εδώ και λίγες ημέρες, η επιστροφή του Κόπα Άφρικα τον ερχόμενο Ιανουάριο αποτελεί γεγονός!

Ωστόσο, μάλλον η επιστροφή της εν λόγω διοργάνωσης δεν αποτέλεσε και το ευχάριστο νέο για τον προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ!

Ο «μαέστρος» των πρωταθλητών κόσμου, αναφέρθηκε στην κορυφαία διοργάνωση της Αφρικής δηλώντας στην συνέντευξη Τύπου, για το ερχόμενο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πως αποτελεί μία... καταστροφή για την ομάδα του, ενώ παράλληλα επισήμανε πως δεν βοηθάει ούτε τους ίδιους τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά, ο Γερμανός κόουτς δήλωσε τα παρακάτω:

«Με το Κόπα Άφρικα να επιστρέφει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, είναι για εμάς καταστροφή αυτή την στιγμή να χάνουμε τρεις ποδοσφαιριστές.

Το άλλο γεγονός που είναι αληθές, είναι ότι δεν βοηθάει του Αφρικανούς ποδοσφαιριστές.

Δεν θα πουλήσουμε τον Σάντιο (Μανέ), τον Μοχάμεντ (Σαλάχ), τον Ναμπί (Κεϊτά) επειδή έχουν ένα τουρνουά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, φυσικά και όχι!

Αλλά εάν έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση για να φέρουμε έναν παίκτη, θα ήταν βαρύ, εφόσον γνωρίζουμε πως πριν την έναρξη της σεζόν και για τέσσερις εβδομάδες περίπου δεν θα τον έχουμε.

Αυτό είναι φυσική διαδικασία και ένας σύλλογος πρέπει να το σκεφτεί πράγματα σαν κι αυτά.

Δεν βοηθάει τους ποδοσφαιριστές σίγουρα!»

Αναφορικά ωστόσο, το Κόπα Άφρικα ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2021 και να κρατήσει έως τον Ιούλιο στο Καμερούν, όμως λόγω του ότι τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις στην χώρα, οι ημερομηνίες διεξαγωγής άλλαξαν και πλέον η διοργάνωση θα λάβει χώρα από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Μαρίνος Πάντζης