«Μάτωσε» και προκρίθηκε η Γιουνάιτεντ

Ένα γκολ στο 67'... Αυτό μόνο φάνηκε αρκετό για να κάνει την διαφορά στην «μεγάλη» ρεβάνς του 0-0 μεταξύ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς στο «Ολντ Τράφορντ» στο πλαίσιο του 3ου γύρου του FA Cup, με τους «κόκκινους διαβόλους» να είναι εν τέλει οι νικητές και να εξασφαλίζουν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. «Χρυσός» σκόρερ; O Χουάν Μάτα!



«Μάτωσε» και προκρίθηκε η Γιουνάιτεντ

Τι κι αν στο πρώτο ημίχρονο κόντεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ τουλάχιστον σε δύο κλασικές περιπτώσεις;

Τι κι αν είχε την κατοχή αλλά όχι την ουσία;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε ένα γκολ από τον Χουάν Μάτα στο 67' για να... «ξορκίσει» επιτέλους τον «δαίμονα» της και εν τέλει να επικρατήσει της Γουλβς με το τελικό 1-0, σκορ το οποίο έστειλε από σήμερα (15/1) την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στις 16 καλύτερες ομάδες του FA Cup!

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, και οι δύο ομάδες φάνηκε να αρχίσουν δυναμικά την αναμέτρηση, με την γηπεδούχο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποκτά την κατοχή και την φιλοξενούμενη Γουλβς να δημιουργεί φάσεις.

Όμως, οι «λύκοι» του Νούνο Εσπίριτο Σάντο «χτύπησαν» με το... «καλησπέρα» και μόλις στο 10' με τον Πέδρο Νέτο «έφτασαν» στο 1-0, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR λόγω παράβασης με το χέρι.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν στάθηκαν μόνο στο ακυρωθέν γκολ, αφού συνεχίζοντας την επίθεση τους, στο 30' έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ μετά από κεφαλιά του Ματ Ντόχερτι, αλλά αυτή την φορά το δοκάρι στάθηκε εμπόδιο για την ομάδα των «λύκων» και κράτησε το μηδέν στην εστία του Σέρτζιο Ρομέρο.

Βέβαια, οι «οικοδεσπότες» προσπαθώντας να αντιδράσουν, δημιούργησαν και εκείνοι φάσεις με κύριους «δράστες» τους Άντονι Μαρσιάλ και Ντάνιελ Τζέιμς, αλλά με λίγα λόγια το 0-0 δεν άλλαξε ποτέ στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια ισόπαλες.

Παρ' όλα αυτά όμως, οι «κόκκινοι διάβολοι» στο δεύτερο 45λεπτο... «ξέφυγαν»!

Το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μπήκε δυναμικά, δημιούργησε απειλές στην εστία των αντιπάλων, στο 64' μάλιστα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Μάρκους Ράσφορντ και τρία λεπτά αργότερα έγινε το... «μπαμ»!

«Μαγική» κίνηση στην μέση του γηπέδου από τον Άντονι Μαρσιάλ, ασίστ στον Χουάν Μάτα, πλασέ του Ισπανού και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τζον Ρούντι, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνει στο 67' το προβάδισμα με σκορ 1-0.

Σκορ το οποίο όσο κι αν προσπάθησαν οι δύο ομάδες στην συνέχεια να αλλάξουν, εν τέλει δεν άλλαξε και φάνηκε υπέρ – αρκετό στο τέλος να δώσει την νίκη – πρόκριση στην ομάδα του Μάντσεστερ, η οποία από σήμερα (15/1) αποτελεί και τυπικά μία εκ των 16 καλύτερων ομάδων του FA Cup!

Ωστόσο, η αντίπαλος στην φάση των «16» για τους «κόκκινους διαβόλους» θα προκύψει στις 23/1, όπου Τρανμίρ και Γουότφορντ θα αγωνιστούν στην έδρα της πρώτης μετά το «εκκωφαντικό» 3-3 του πρώτου αγώνα.

Τέλος, αναφορικά οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν άμεσα σε... «ρυθμούς» Πρέμιερ Λιγκ, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αντιμετωπίζει στο «Άνφιλντ» την ερχόμενη Κυριακή (19/1) την Λίβερπουλ για το «μεγάλο» ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής, ενώ το Σάββατο (18/1) η Γουλβς θα επισκεφθεί την έδρα της Σαουθάμπτον.

Ιδού λοιπόν και το «χρυσό» γκολ του Χουάν Μάτα, το οποίο μάλιστα αποτελεί και το δεύτερο φετινό του:

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο – Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Γουίλιαμς, Μπισάκα – Μάτιτς, Φρεντ, Μάτα – Γκρίνγουντ (64' Περέιρα), Τζέιμς (64' Ράσφορντ, 80' Λίνγκαρντ), Μαρσιάλ.

Γουλβς: Ρούντι – Κόαντι, Σάις, Ντεντόνκερ – Μουτίνιο, Νέβες, Ντόχερτι, Τζόνι (75' Βινάγκρε) – Νέτο (71' Γκιμπς-Γουάιτ), Τραορέ (88' Μπουρ), Χιμένεζ.

Μαρίνος Πάντζης