Κορυφαία στα έσοδα η Μπαρτσελόνα, έτοιμη για πτώση η Γιουνάιτεντ...

Η Deloitte δημοσίευσε το Money League της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, η Μπαρτσελόνα προσπέρασε τη Ρεάλ Μαδρίτης για να βρεθεί στην κορυφή με τα 840 εκατομμύρια ευρώ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρά την 3η θέση ετοιμάζεται για πτώση, ενώ, η Τότεναμ ήταν η... θριαμβεύτρια ανάμεσα στα κλαμπ του Λονδίνου.  



Κορυφαία στα έσοδα η Μπαρτσελόνα, έτοιμη για πτώση η Γιουνάιτεντ...

Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα που κατέγραψε τα περισσότερα έσοδα παγκοσμίως για την περασμένη αγωνιστική περίοδο, καταλαμβάνοντας την κορυφή στο Money League της Deloitte, αφού, τα 840.8 εκατομμύρια ευρώ είναι περισσότερα από τα 757.3 εκατομμύρια ευρώ που σημείωσε η Ρεάλ Μαδρίτης υποχωρώντας στην 2η θέση.

Στο τρίτο σκαλί βρέθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε 711 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, με δεδομένη την απουσία της από το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, οι «κόκκινοι διάβολοι» ετοιμάζονται για πτώση στην αμέσως επόμενη κατάταξη του Money League για τη σεζόν 2019-2020.

Η Τότεναμ ανάμεσα στα λονδρέζικα κλαμπ ήταν εκείνη με την καλύτερη θέση, αφού βρέθηκε στην 8η με 521 εκατομμύρια, με την Τσέλσι ν' ακολουθεί στα 513 εκατ. και την Άρσεναλ στα 445 εκατ.ευρώ.

Στην 6η θέση η Μάντσεστερ Σίτι των 610.6 εκατομμυρίων ευρώ και στην 7η η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ με τα 604,7. 

Συνολικά 8 αγγλικές ομάδες βρίσκονται στην 20άδα της Money League από την Deloitte, το τηλεοπτικό τοπίο έχει παίξει απίστευτο ρόλο τη διαμόρφωση των εσόδων των κλαμπ από τη στιγμή που αντικατοπτρίζεται στο 44% (!), ενώ, ο Νταν Τζόουνς, συνεργάτης της Deloitte, ανέφερε ότι:

«Η ανάπτυξη που γνωρίζει το ποδόσφαιρο έχει τεράστια διαφορά απ' οποιοδήποτε άλλο κομμάτι... Οι κορυφαίες 20 ομάδες στο Money League είναι έτοιμες να ξεπεράσουν σε έσοδα τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια χρονιά και αυτό θα γίνει στο πολύ άμεσο μέλλον»

Κώστας Ζάλιαρης