Η κουβέντα δεν είναι αν θα το πάρει, αλλά το πότε θα συμβεί!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τη... σχεδόν σίγουρη Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ, έπειτα και από τις 20 νίκες σε 21 ματς, το ρεκόρ σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον χαρακτήρα της ομάδας που κάνει το σενάριο της κατάρρευσης τέτοιο... επιστημονικής φαντασίας.  



Η κουβέντα δεν είναι αν θα το πάρει, αλλά το πότε θα συμβεί!

Τα μαθηματικά είναι τέτοια αυτή τη στιγμή που η Λίβερπουλ με 12 νίκες στα υπόλοιπα ματς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου κλειδώνει και μαθηματικά τον τίτλο, κατακτώντας το πρώτο της πρωτάθλημα στην Αγγλία έπειτα από 30 χρόνια.

Είναι πραγματικά τρομερό αυτό που πετυχαίνει η ομάδα του Κλοπ, ξεπερνώντας κάθε λογική και σβήνοντας από το μυαλό ακόμα και το απίστευτο σερί της Μάντσεστερ Σίτι τόσο από τη σεζόν 2017-2018 που επίσης τότε απλά περιμέναμε την μαθηματική στέψη, όσο και την επίδοση των «πολιτών» στους τελευταίους μήνες του περσινού πρωταθλήματος.

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ έφτασαν σε 20 νίκες και 1 ισοπαλία σε 21 αγωνιστικές στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και έχουν αποσπαστεί στο +14 από τη Μάντσεστερ Σίτι και το +16 από τη Λέστερ με ματς λιγότερο!

Η επίδοση των Πρωταθλητών Ευρώπης είναι η καλύτερη που έχει παρατηρηθεί στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το αήττητο σερί επεκτάθηκε στα 38 παιχνίδια στο απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία της Λίβερπουλ και ειλικρινά αυτή τη στιγμή, τίποτα δεν μου φαίνεται πως μπορεί να χαλάσει τη χρονιά για την ομάδα του Κλοπ.

Εντοπίζοντας μονάχα μια ήττα στα τελευταία 60 παιχνίδια που έχει δώσει αυτό το σύνολο, το ζήτημα που τίθεται είναι απλά η αναμονή για την μαθηματική επιστροφή στο θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου κι όχι αν θα γίνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο των οπαδών του συλλόγου του λιμανιού.

Για να δούμε και το... χειρότερο σενάριο, όσο τρελό κι ανέφικτο μπορεί να μοιάζει αυτή τη στιγμή, η Λίβερπουλ θα πρέπει να πραγματοποιήσει επικών διαστάσεων κατάρρευση για να χάσει αυτό τον τίτλο. Και πάνω σε αυτό το κομμάτι, προσφέρει τεράστια ασφάλεια για τους «κόκκινους» ο χαρακτήρας που έχουν αποκτήσει και το πνευματικό επίπεδο επί του αγωνιστικού. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η ομάδα έχει δείξει ότι δεν γίνεται να υποστεί τέτοιο μεγάλο κάζο ή να μπορέσει να διαχειριστεί καταστάσεις.

Θα πρέπει να χάσει τουλάχιστον πέντε ματς και να μην κάνουν καμία γκέλα οι διώκτες της, αν θέλουμε να θεωρήσουμε και τη Σίτι και τη Λέστερ διεκδικήτριες του τίτλου παρά την απόστασή τους. Από την άλλη, στις 17 αγωνιστικές που απομένουν για το φινάλε της σεζόν, οι 12 νίκες θα είναι αρκετές ώστε η Λίβερπουλ για πρώτη φορά από το 1990 να καταλάβει την κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος.