«Εξάρα» η Σίτι, ξεπέρασε τον Ανρί και ισοφάρισε τον Λάμπαρντ ο - ιστορικός - Αγουέρο!

Διασυρμός! Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς με μια λέξη το πέρασμα της Μάντσεστερ Σίτι από το «Βίλα Παρκ» απέναντι στην Άστον Βίλα με σκορ 6-1 για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μαχρέζ τα δύο πρώτα τέρματα (18’, 24’), χατ-τρικ σημείωσε ο… ιστορικός Αγουέρο (28’, 57’, 81’). Χρίστηκε σκόρερ και ο Ζεσούς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μείωσε με πέναλτι ο Ελ-Γκάζι στην τελευταία φάση του ματς.



«Εξάρα» η Σίτι, ξεπέρασε τον Ανρί και ισοφάρισε τον Λάμπαρντ ο - ιστορικός - Αγουέρο!

Το πρόσωπο της αναμέτρησης δεν είναι άλλο από τον Σέρχιο Αγουέρο! Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «πολιτών» σκόραρε τρεις φορές και έφτασε τα 177 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Κανένας μη Βρετανός δεν έχει να επιδείξει μεγαλύτερη συγκομιδή τερμάτων από αυτή ενώ ο ίδιος ισοφάρισε την επίδοση του Φρανκ Λάμπαρντ στην κατηγορία που περιλαμβάνει και τους Άγγλους ποδοσφαιριστές και της οποίας ηγείται εδώ και χρόνια ο Άλαν Σίρερ με 260 γκολ!

Στα της βαθμολογίας, οι «πολίτες» ξεπέρασαν με το σημερινό αποτέλεσμα τη Λέστερ και βρίσκονται στη δεύτερη θέση του πίνακα με 47 βαθμούς. Στη ζώνη του υποβιβασμού η Βίλα, όντας 18η με 21 πόντους.

Το ματς

Καμία τύχη δεν είχε η Άστον Βίλα, γινόμενη έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του Πεπ Γκουαρντιόλα από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης! Ο Καταλανός παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα, πλαισιώνοντας σε αυτό το σημείο του γηπέδου τον Στόουνς με τους μέσους, Φερναντίνιο και Ρόντρι.

Το σκορ άνοιξε ο Μαχρέζ με όμορφη ατομική προσπάθεια στο 18ο λεπτό, ενώ στο 24ο ίδιος παίκτης έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, αφού προηγουμένως ο Νταβίντ Σίλβα εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Ντρινκγουότερ (σ.σ. πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη Βίλα) που δεν απομάκρυνε την μπάλα.

Το 3-0 «έγραψε» με σουτάρα στο 28ο λεπτό ο Αγουέρο ενώ το 4-0 διαμόρφωσε ο Ζεσούς με κοντινό πλασέ στο πρώτο και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων. Τα υπόλοιπα δύο «χτυπήματα» ανήκουν στον Κουν, ο οποίος σημείωσε με δεξί πλασέ το 5-0 στο 57ο λεπτό της συνάντησης, φτάνοντας στο χατ-τρικ εννέα λεπτά πριν το τέλος (81’)!

Το γκολ της τιμής ήρθε για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις του ματς, με τον Τρεζεγκέ να κερδίζει πέναλτι ύστερα από μαρκάρισμα του Οταμέντι. Ο Ελ-Γκάζι ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

 

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Άστον Βίλα (3-5-1-1): Νίλαντ- Μινγκς, Χάουζ, Κόνσα- Χάριχεϊν (71’ Τρεζεγκέ), Λουίζ (65’ Νακάμπα), Ντρινκγουότερ (79’ Λάνσμπερι), Ελοχαμάντ, Τέιλορ- Γκρίλις- Ελ-Γκάζι

Μάντσεστερ Σίτι (3-4-1-2): Έντερσον, Φερναντίνιο (63’ Οταμέντι), Ρόντρι (71’ Γκουντογκάν), Στόουνς- Κανσέλο, Μεντί, Ντ. Σίλβα, Ντε Μπρόινε (63’ Φόντεν)- Μαχρέζ- Ζεσούς, Αγουέρο

Σκόρερ

Μαχρέζ 18’, 24, Αγουέρο 28’, 57’, 81’, Ζεσούς 45+1’, Ελ-Γκάζι 90+1’ (πεν.)

Διαιτητής

Τζον Μος

Γήπεδο

Βίλα Παρκ

Γιάννης Τζιουμακλής