Κλείνει το μάτι στον τίτλο… (video)

Ακόμη ένα τρίποντο έβαλε στο σακούλι του τίτλου η Λίβερπουλ, επικρατώντας της Τότεναμ στο Λονδίνο με σκορ 1-0 για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Μπόμπι Φιρμίνο ο μοναδικός σκόρερ της συνάντησης στο 37ο λεπτό.



Κλείνει το μάτι στον τίτλο… (video)

Η κόκκινη αρμάδα συνεχίζει αήττητη την πορεία της προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, μετρώντας πλέον 61 βαθμούς. Στους 16 βαθμούς η διαφορά από τη δεύτερη Λέστερ, τη στιγμή που η Τότεναμ παραμένει στους 30 βαθμούς, επέχοντας την 8η θέση.

Το ματς

Οι «reds» έφτασαν δίκαια στο προβάδισμα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη συνολική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ενώ θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό της συνάντησης.

Το πλασέ του Φιρμίνο σταμάτησε στην προβολή του Τανγκάνγκα πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα ενώ η προσπάθεια του Τσάμπερλεν στη συνέχεια κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Γκαζανίγκα!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιούργκεν Κλοπ ξεκίνησε το ματς χρησιμοποιώντας τους Αλεξάντερ-Άρνολντ και Ρόμπερτσον σε ανάποδες πλευρές στα μπακ ενώ το ντεμπούτο του πραγματοποίησε για την Τότεναμ ο Τανγκάνγκα, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά στο πρώτο ημίωρο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στα πρώτα 45’ μονάχα με μακρινά σουτ όπως αυτά των Λούκας (4’) και Άλι (12’) ενώ πριν το 1-0 η Λίβερπουλ έκανε επιθετικά αισθητή την παρουσία της με κεφαλιά του Φαν Ντάικ που σταμάτησε στα χέρια του Γκαζανίγκα αλλά και γυριστό σουτ του Μανέ το οποίο δεν βρήκε στόχο στο 35ο λεπτό.

Στο 37’ πάντως ο φωτεινός πίνακας ενεργοποιήθηκε! Σε μια φάση που ξεκίνησε από αράουτ, η άμυνα των «spurs» αδράνησε και ο Φιρμίνο άνοιξε το σκορ υποδεχόμενος υπέροχα την μπάλα ύστερα από μεταβίβαση του Σαλάχ. Η φάση εξετάστηκε και από το VAR για πιθανό χέρι του Χέντερσον στη γέννησή της…

Στο δεύτερο μέρος ο Μουρίνιο προσπάθησε με τις αλλαγές του να καλύψει το εξόφθαλμο κενό που αφήνει ο τραυματισμός του Χάρι Κέιν στη γραμμή κρούσης. Λο Σέλσο και Λαμέλα πέρασαν στο ματς στο 69ο λεπτό και έδωσαν επιθετική πνοή αλλά το γκολ δεν ήρθε στις δύο τεράστιες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν…

Στο 75ο λεπτό ο Σον έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια υποδεχόμενος την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Έρικσεν ενώ η προβολή του Λο Σέλσο έπειτα από εξαίσια σέντρα του Οριέ κατέληξε στις πινακίδες.

Η Λίβερπουλ περιορίστηκε στη διατήρηση του σκορ μέχρι το φινάλε και η μοναδική ουσιαστική της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ καταγράφηκε με την κεφαλιά του Μανέ στο 65ο λεπτό που απέκρουσε με δυσκολία ο Γκαζανίγκα.

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Τότεναμ (3-4-2-1): Γκαζανίγκα- Αλντερβάιρελντ, Σάντσεζ, Τανγκανγκά- Οριέ, Ρόουζ (69’ Λαμέλα), Γουίνκς, Έρικσεν (69’ Λο Σέλσο)- Άλι, Λούκας- Σον

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον- Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον- Χέντερσον, Τσάμπερλεν (61’ Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ- Σαλάχ (90+2’ Σακίρι), Μανέ (81’ Οριγκί), Φιρμίνο

Σκόρερ

Φιρμίνο 37’

Διαιτητής

Μάρτιν Άτκινσον

Γήπεδο

Tottenham Hotspur Stadium - Λονδίνο

Γιάννης Τζιουμακλής